2589 καταγγελίες οδηγών για υπερβολική ταχύτητα

Δυο χιλιάδες πεντακόσιοι ογδόντα εννέα οδηγοί καταγγέλθηκαν σε μόλις 15 ημέρες για υπερβολική ταχύτητα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία χαρακτηρίζει θλιβερά είναι τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το τελευταίο διάστημα για την λανθασμένη συμπεριφορά και ανεύθυνη νοοτροπία πολλών οδηγών.

"Τα στατιστικά των τροχαίων καταγγελιών είναι αποκαλυπτικά της ελλειμματικής οδικής συνείδησης που υπάρχει στον τόπο μας. Κατά την τελευταία εκστρατεία ελέγχου της Αστυνομίας που διήρκεσε 15 ημέρες, με έμφαση στη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων στο αυτοκίνητο, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε 2589 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα, πέραν από τις εκατοντάδες άλλες καταγγελίες, που έγιναν το ίδιο διάστημα, για άλλα τροχαία αδικήματα", αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση.

"Ακόμα πιο απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι σε σχέση με την υπερβολική ταχύτητα εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν τις τελευταίες μέρες, οδηγοί που ανέπτυσσαν ταχύτητα που ξεπερνούν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Το σκηνικό αυτό συνθέτουν επίσης τα αποτελέσματα ελέγχων αλκοόλης σε οδηγούς, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασαν στα 200 μg%. Πέντε από τους οδηγούς αυτούς που καταγγέλθηκαν, θα αναμένουν την εκδίκαση των υποθέσεων τους από το Δικαστήριο", προστίθεται.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η Αστυνομία θεωρεί αναγκαστική την επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών και πως σε τέτοιου είδους σοβαρές τροχαίες παραβάσεις οι ποινές φθάνουν ακόμα και στη φυλάκιση.

Όπως αναφέρεται άλλοι πέντε οδηγοί σε παλαιότερες σοβαρές υποθέσεις, τέθηκαν τις τελευταίες μέρες ενώπιον δικαστηρίου και τώρα βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου συγκεκριμένα, 23χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών και στέρηση άδειας οδηγού για έξι μήνες, γιατί οδηγούσε με ταχύτητα 227 χιλιομέτρων την ώρα, αντί 100.

Στις 24 Ιανουαρίου, επιβλήθηκε σε 22χρονο ποινή φυλάκισης 20 ημερών και στέρηση άδειας οδηγού για πέντε μήνες, αφού εντοπίστηκε να οδηγεί με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων αντί 100.

Στις 25 Ιανουαρίου, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 ημερών και στέρηση άδειας οδηγού για τρεις μήνες, σε 38χρονο, ο οποίος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης, με χαμηλότερη τελική ένδειξη κατά τον έλεγχο αλκοτέστ 107μg%, αντί 22μg%.

Στις 29 Ιανουαρίου, σε 36χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, χρηματικό πρόστιμο €800 και στέρηση άδειας οδηγού για έξι μήνες, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης (107μg% αντί 9μg%), οδήγηση με στερημένη άδεια οδηγού και πρόκληση τροχαίας σύγκρουσης.

Την ίδια μέρα, το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης ενός μήνα και στέρηση άδειας οδηγού για εφτά μήνες, σε 24χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί με ποσοστό αλκοόλης στον οργανισμό του 199μg%, αντί 9μg%. Την ίδια στιγμή, σε άλλο ένα οδηγό, που οδηγήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου ενώπιον δικαστηρίου, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους €700 και στέρηση άδειας οδηγού για 45 μέρες.

Στην ανακοίνωση η Αστυνομία υπογραμμίζει πως θέτει ως μέγιστο στοίχημα τον περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων στην άσφαλτο. Οι καθημερινοί έλεγχοι στους δρόμους θα συνεχίσουν να εντείνονται, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή και ενισχύοντας παράλληλα ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες πρόληψης, ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού, διαβεβαιώνει.

Ακόμη αναφέρει πως τη Δευτέρα θα αρχίσει μια νέα εκστρατεία της τροχαίας με έμφαση στην υπερβολική ταχύτητα. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2013 – 2017, η υπερβολική ταχύτητα είναι η 3η αιτία θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. Η Αστυνομία θα είναι παρούσα γιατί η τήρηση όλων των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι υποχρέωση του κάθε οδηγού και ευθύνη απέναντι στον εαυτό του, τους συνεπιβάτες του και τους συνανθρώπους του, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

"Ας δοθεί μια υπόσχεση πρωτίστως στον εαυτό μας: δεν θα γίνουμε ποτέ η αιτία πρόκλησης κάποιας σοβαρής τροχαίας σύγκρουσης. Ας προσπαθήσουμε να τηρήσουμε την υπόσχεση αυτή, τηρώντας αυστηρά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και επιστρατεύοντας όλη την προσοχή και τη συγκέντρωσή μας στο τιμόνι. Η αλλαγή νοοτροπίας ξεκινά από τον καθένα μας|, καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:33

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.