Πλήγμα για την Πάφο η κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας Germania

Με έξι πτήσεις την εβδομάδα συνεδεε την Πάφο η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Germania που κλείνει τα φτερά της. Η εταιρεία κήρυξε πτώχευση και ακύρωσε όλες τις πτήσεις.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ) εκφράζει την λύπη της για την πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας Germania. Όπως είναι γνωστό η εν λόγω αεροπορική εταιρεία κατήλθε στην Πάφο τον Μάρτιο 2015 μετά από έντονες προσπάθειες του ΚΟΤ, της Ηermes airports και της ΕΤΑΠ Πάφου με έναρξη προγράμματος από διάφορα αεροδρόμια όπως Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Αμβούργο, Βρέμη, Έρφουρτ.
Η πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας Germania αφήνει ένα μεγάλο κενό ιδιαιτέρα για το 2019 στην Πάφο από σημαντικά αεροδρόμια όπως Bερολίνο, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Νυρεμβέργη, Δρέσδη. Επιπρόσθετα ένα μεγάλο κενό μένει και κατά την περίοδο του χειμώνα.
Η εν λόγω εταιρεία τα τελευταία χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού από την Γερμανική αγορά και ιδιαίτερα την περίοδο μη αιχμής με καλά αποτελέσματα στην απάβλυνση της εποχικότητας.
Υπολογίζεται ότι η Germania με βάσει των στοιχείων του 2018 αφήνει ένα κενό περίπου 45,000 με 50,000 εισερχόμενων θέσεων/επισκεπτών.
Η ΕΤΑΠ Πάφου παρόλο που κατανοεί ότι δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση του κενού ευελπιστεί όπως έστω για το 2019, καλυφθούν μερικώς οι απώλειες από υφιστάμενες αεροπορικές που δραστηριοποιούνται σε διάφορα δρομολόγια όπως Βερολίνο.
Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά αρνητική και επιβάλλεται όπως οι αρμόδιοι φορείς και το Yφυπουργείο Τουρισμού αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες αναπλήρωσης του μεγάλου αυτού κενού.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ Πάφος

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:44

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.