Οι αναισθησιολόγοι δεν συμμετέχουν στο ΓεΣΥ

Η Αναισθησιολογική Εταιρεία Κύπρου καλεί τα μέλη της να μην συμμετέχουν στο ΓεΣΥ, καθώς «αυτό που προωθείται καμία σχέση δεν έχει με το καλώς νοούμενο συμφέρον του Κύπριου ασθενή ή του Κύπριου γιατρού».

Η Εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι «αν οι αρμόδιοι (Υπουργείο Υγείας και Νομοθετική Εξουσία) δεν συνειδητοποιήσουν σύντομα τη σοβαρότητα των στιγμών και δεν κινηθούν προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος εδώ και πολλά χρόνια τους επισημαίνει» έχει υποχρέωση να καλέσει τα μέλη της να μην ενταχθούν.
Σημειώνει περαιτέρω ότι η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ που πραγματοποιήθηκε στις 1/2/2019, κατέληξε στην αμετακίνητη πεποίθησή ότι η Κύπρος και οι ασθενείς της χρειάζονται ένα καλά σχεδιασμένο ΓεΣΥ που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αναφέρει, επίσης, ότι έντονη είναι η απογοήτευση του αναισθησιολογικού κόσμου της Κύπρου για το γεγονός ότι δεν κληθήκαμε πότε και με κανένα τρόπο να συμβάλουμε στον σχεδιασμό του ΓεΣΥ από το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και που προκλητικά μας αφήνουν στο σκοτάδι όσον αφορά τη 2η ενδονοσοκομειακή φάση του ΓεΣΥ, που κυρίως αφορά την ειδικότητά μας».
Ανησυχία εκφράζει και γιατί το προτεινόμενο ΓεΣΥ «βρίθει προχειροτήτων, ασαφειών και κακών πρακτικών, που θα το καταστήσουν πολύ νωρίς από την έναρξή του δυσλειτουργικό, με ορατό και προβλέψιμο τον κίνδυνο της κατάρρευσής του», αλλά και για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσηλευτήρια.
«Το Υπουργείο Υγείας νίπτει τας χείρας του αφήνοντας τα προβλήματα να λυθούν από έναν προβληματικό οργανισμό (ΟΚΥπΥ),ενώ κανένας δεν μας έχει εξηγήσει πώς τα δημόσια νοσηλευτήρια, που υποτίθεται θα ήταν η ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ θα μπορέσουν να λειτουργήσουν», αναφέρεται.
Τέλος, η Εταιρεία δηλώνει ότι συμφωνεί «απόλυτα και με τα πέντε σημεία των αποφάσεων της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, συντασσόμενοι έτσι με τη συντριπτική πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου της Κύπρου», ενώ αναφέρει ότι παραμένει στη διάθεση των αρμοδίων για να συμβάλει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:44

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.