Μεγάλο αριθμό ιατρικού εξοπλισμού ξέβρασε η θάλασσα στη Λεμεσό

Εκατοντάδες αντικείμενα ξέβρασε η θάλασσα της Λεμεσού τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για ιατρικό εξοπλισμό, για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν είναι χρησιμοποιημένος.

Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση περισυλλογής από στρατιώτες των βρετανικών βάσεων, ενώ σε εξέλιξη είναι αστυνομική έρευνα για εντοπισμό του δράστη της απόρριψης του στη θάλασσα. Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο επικεφαλής αξιωματικός των βρετανικών βάσεων οι πρώτες αναφορές για εμφάνιση των μικρών αντικειμένων κατά μήκος των παραλιών της χερσονήσου του Ακρωτηρίου λήφθηκαν την περασμένη Τρίτη. Αρχικά δεν υπήρχαν ενδείξεις για τους αριθμούς όταν όμως οι αναφορές κάλυψαν όλη την παραλία του Lady's Mile και την ακτογραμμή της Επισκοπής σήμανε συναγερμός. Όπως εξακριβώθηκε πρόκειται για είδη ιατρικού εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων και αιχμηρά αντικείμενα, όλα αγνώστου προελεύσεως.
Ομάδες στρατιωτών εφοδιασμένοι με γάντια και δοχεία ασφάλειας, περπάτησαν κατά μήκος των ακτών χθες και σήμερα συλλέγοντας εκατοντάδες από αυτά τα αντικείμενα: κάποια ήταν ακόμα στη συσκευασία τους και κάποια όχι. Γυάλινα φιαλίδια βρέθηκαν σπασμένα, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα μέχρι στιγμής, αν είναι χρησιμοποιημένα. Ο επικεφαλής αξιωματικός δήλωσε ότι οι έρευνες γίνονται σε συνεργασία με τις αρχές της δημοκρατίας και στόχος είναι η προστασία του κοινού που περπατά στην παραλία ή κολυμπά. Οι έρευνες που γίνονται αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στον εντοπισμό μέσω των γραμμικών κωδικών , όπου υπάρχουν, του κατασκευαστή, του προμηθευτή, του αγοραστή και βεβαίως του τελικού παραλήπτη πριν βρεθούν στη θάλασσα.

Για την υπόθεση ενημερωθήκαν τα τμήματα περιβάλλοντος και αλιείας του υπουργείου Γεωργίας και η αστυνομία της δημοκρατίας. Σοβαρές υποψίες πάντως υπάρχουν για το ενδεχόμενο να είναι περίπτωση ανέξοδης απόρριψης μιας και η ενδεδειγμένη διαχείριση τέτοιων ειδών είναι ακριβή. Με ανακοίνωση τους οι αρχές των βρετανικών βάσεων ζητούν από το κοινό να αποφεύγει τις συγκεκριμένες παραλίες μέχρι νεωτέρας: προτρέπουν μάλιστα όσους εντοπίσουν τέτοια αντικείμενα να μην τα αγγίξουν και να τηλεφωνήσουν στο 1443.

Ρεπορτάζ: Σωτηρούλα Χριστοφίδου, ΡΙΚ Λεμεσός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:39

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.