Σε 24ωρη απεργία αύριο οι λιμενεργάτες της ΠΕΟ

Την απόφαση να απέχουν αύριο από την εργασία τους έλαβαν οι λιμενεργάτες στο λιμάνι Λεμεσού, μέλη της ΠΕΟ, την ώρα που η ΣΕΚ καλεί τα μέλη της να απέχουν από οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση.

Οι λιμενεργάτες ενημερώθηκαν το πρωί, ξεχωριστά στις συντεχνίες τους, για τα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τα αιτήματα τους και για την απόφαση του Συμβουλίου Λιμενεργασίας για άρση οποιονδήποτε απεργιακών κινητοποιήσεων και παραπομπή του θέματος της συλλογικής σύμβασης τους σε διαιτητικό δικαστήριο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Λεμεσού Χρίστος Χριστοφή, οι λιμενεργάτες της ΠΕΟ θα προχωρήσουν αύριο, Σάββατο, σε 24ωρη απεργία και θα αναμένουν μετά τις γιορτές τις όποιες εξελίξεις για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Σε παρατήρηση ότι η απεργία θεωρείται παράνομη από τη στιγμή που υπάρχει η απόφαση του Συμβουλίου Λιμενεργασίας, ο κ. Χριστοφή τόνισε πως, "ακριβώς αυτή η απόφαση έχει ωθήσει τον κόσμο μας να αντιδράσει περισσότερο".

Από την πλευρά της, η ΣΕΚ καλεί τα μέλη της να συνεχίσουν κανονικά την εργασία τους, αφού όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Μεταφορών της Συντεχνίας, Παντελής Σταύρου, "υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λιμενεργατών, υποστηρίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα, πλην όμως, πρέπει να ενεργούμε στα πλαίσια του νόμου".

"Η θέση της Ομοσπονδίας Μεταφορών της ΣΕΚ αλλά και της ΣΕΚ γενικότερα, όσον αφορά την κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού, είναι πεντακάθαρη και χωρίς περιστροφές", είπε και πρόσθεσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Λιμενεργασίας, παρά την αντίθετη τοποθέτηση της ΣΕΚ, πρέπει να γίνει σεβαστή.

Υπέδειξε, παράλληλα πως "δεν θέλουμε να προκηρυχθεί απεργία για να τροφοδοτήσουμε την ΟΕΒ με επιπλέον επιχειρήματα, πέραν της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες για ποινικοποίηση της απεργίας στους ευαίσθητους τομείς της οικονομίας".

Ως εκ τούτου, κατέληξε, καλούμε τους λιμενεργάτες, μέλη της ΣΕΚ, να προσέλθουν κανονικά στις εργασίες τους, να εξυπηρετήσουν το λιμάνι και τα φορτία και την οικονομία του τόπου.

Παράνομη η όποια απεργία στο λιμάνι της Λεμεσού και λανθασμένα θα ενεργήσουν όσοι παρεκκλίνουν από την απόφαση του Συμβουλίου Λιμενεργασίας, τόνισε από την πλευρά του, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου.

"Η απόφαση του Συμβουλίου της 19ης Δεκεμβρίου, με βάση τους κανονισμούς και το νόμο, πρέπει να εφαρμοστεί και όποιος παρεκκλίνει, υπόκειται στις πρόνοιες περί πειθαρχικών αδικημάτων και πειθαρχική επιτροπή θα επαλειφθεί του οποιουδήποτε αδικήματος προκύψει", συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:44

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.