Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %20 %672 %2018 %17:%Δεκ

Πράσινος Αης Βασίλης ο Γ. Περδίκης μοίρασε δώρα στο παιδοογκολογικό του Μακάρειου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Μακάρειο νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, ντυμένος πράσινος Άης Βασίλης, μοίρασε δώρα στα παιδάκια που νοσηλεύονται στο παιδοογκολογικό.

Οι Οικολόγοι δώρισαν επίσης στο Μακάρειο νοσοκομείο "χαρούμενους πίνακες" για να τοποθετηθούν στους χώρους του νοσοκομείου ώστε να κάνουν τον χώρο περισσότερο φιλικό προς τα παιδιά. Την αντιπροσωπεία των Οικολόγων υποδέχθηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Μακαρείου Νοσοκομείου Ανδρέας Νεοφύτου. Ο κ. Νεοφύτου καλωσορίζοντας στον «Άη Βασίλη» και τη συνοδεία του είπε πως αποτελεί μεγάλη τιμή η επίσκεψη τους παραμονές των γιορτών. Χαιρόμαστε που είναι εδώ για να δώσουν δώρα στα παιδιά και να μοιράσουν χαρά και ευτυχία, είπε προσθέτοντας ότι η επίσκεψη συνιστά επίσης ένδειξη συμπαράστασης στο έργο που επιτελείται στο νοσοκομείο. Παραλαμβάνοντας τους πίνακες, ο κ. Νοεφύτου εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι εκτός από τα καθιερωμένα δωράκια προς τα παιδιά οι Οικολόγοι δώρισαν και τους πίνακες που θα μείνουν στο νοσοκομείο. Έκανε επίσης εισήγηση όπως η θεσμοθετημένη πλέον επίσκεψη των Οικολόγων στο Μακάρειο, εστιάζει κάθε χρονιά σε μια θεματική. Περαιτέρω εισηγήθηκε όπως του χρόνου επιλεγεί ως θεματική ο μητρικός θηλασμός, που πρέπει να προαχθεί ως ωφέλιμη λειτουργία προς το βρέφος, τη μητέρα και την ίδια την κοινωνία. Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων ενημερώθηκε επίσης ότι άρχισαν οι διαδικασίες εκπαίδευσης του προσωπικού του νοσοκομείου και αναμένεται ότι σε μία διετία να διαπιστευτεί ως νοσοκομείο φιλικό προς το βρέφος.

Η Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου Αφροδίτη Αυγουστίνου - Χριστινάκη ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία των Οικολόγων πήγε στο Μακάρειο με τον πράσινο Άγιο Βασίλη για να δώσουν δώρα στα παιδάκια που νοσηλεύονται στο παιδοογκολογικό τμήμα, προσφέροντας λίγη χαρά αυτές τις ημέρες που τα παιδάκια δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται στα σπίτια τους.

Δώρα στο Παιδογκολογικό μοίρασε όμως σήμερα και αντιπροσωπεία των Κυπριακών Ταχυδρομείων. Τα δώρα είχαν συγκεντρωθεί τις προηγούμενες μέρες από τους πολίτες σε επιλεγμένα Ταχυδρομικά Γραφεία και σταθμούς της εταιρείας Kronos Express. Τα δώρα μοιράστηκαν από τον Διευθυντή των Κυπριακών Ταχυδρομείων Ανδρέα Γρηγορίου και τον Διευθυντή της εταιρείας Kronos Express Μιχάλη Τσαερά. Ο κ. Γρηγορίου ανέφερε ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία στις εορτές των Χριστουγέννων προβαίνουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις που κύριο στόχο έχουν τα παιδιά και άτομα με ειδικές ικανότητες. Παράλληλα, εξήρε το έργο που επιτελείται στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου και ευχήθηκε στα παιδιά ταχεία ανάρρωση και χρόνια πολλά.

Ο Διευθυντής της Kronos Express ανέφερε η εταιρεία μετέφερε τα χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους, υγεία, καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο και παραγωγικό νέο έτος. Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία και η εταιρεία Kronos Express τις επόμενες μέρες θα επισκεφτούν διάφορα ιδρύματα παιδιών και ατόμων με ειδικές ικανότητες των Επαρχιών Λεμεσού, Λάρνακας Πάφου και Αμμοχώστου για διανομή χριστουγεννιάτικων δώρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ