Σε πάνω από 200 κλήσεις ανταποκρίθηκε η πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και κυρίως των βροχοπτώσεων, έχει δεχθεί μέχρι στιγμής πέραν των 200 κλήσεων. Οι κλήσεις κυρίως αφορούσαν στην επαρχία Λευκωσίας και τις περιοχές Φανερωμένης, Καϊμακλίου, Αγλαντζιάς, το κέντρο της πόλης, Στρόβολο, Λατσιά και Δάλι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συντονισμό με την Αστυνομία, προσπαθεί για την διεκπεραίωση όλων των κλήσεων. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί και χρήζουν αντλήσεων πέραν των 80 υποστατικών. Επίσης, αριθμός κλήσεων αφορούσε στη ρυμούλκηση οχημάτων από πλημμυρισμένους χώρους, καθώς και διάσωση εγκλωβισμένων οδηγών σε οχήματα εντός πλημμυρισμένων δρόμων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εργάζεται με 20 συνεργεία από τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και την ΕΜΑΚ.

Στην επαρχία Λεμεσού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε έξι συνολικά επεισόδια που αφορούσαν πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων στις περιοχές Τραχωνίου, Παρεκλησιάς και Αμαθούντος. Στην Παρεκλησιά υπήρξε και αποκοπή ηλεκτρικών καλωδίων της ΑΗΚ, τα οποία και μετακινήθηκαν σε συνεργασία με συνεργείο της ΑΗΚ. Οι κλήσεις ιεραρχούνται βάση της σοβαρότητάς τους.

Έκκληση προς το κοινό όπως είναι υπομονετικό και καλεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαίο και όταν μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επιπροσθέτως πληροφορεί ότι βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές Αυτοδιοίκησης και την Πολιτική Άμυνα για παροχή βοήθειας. Επίσης, ομάδα εθελοντών από το ΕΤΕΑ συνδράμει τις ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται από τις 04:00 στον κεντρικό πυροσβεστικό Σταθμό Λευκωσίας, για εποπτεία του συντονισμού.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:07

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.