Αύριο οι πληρωμές στις εταιρείες λεωφορείων

 

Αύριο θα γίνουν οι πληρωμές στις εταιρείες λεωφορείων σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αμμόχωστο δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρος Μιχαήλ εκφραζοντας την προσδοκία οτι θα αποφευχθούν τα μέτρα.


Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κύριος Μιχαήλ, τονισε ότι αυριο το πρωί θα υπογράψει τα εμβάσματα για τις τέσσερις εταιρείες, πλην της Πάφου, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Επεσήμανε ότι οι πληρωμές δεν αφορούν μόνο τη μισθοδοσία, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις καλύπτουν και το κόστος των καυσίμων.

Ο κ. Μιχαηλ είπε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με όλες τις εταιρείες, εκτός από αυτή της Πάφου, από την οποία αναμένεται απάντηση, σε σχετική επιστολή, για έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμισε ότι η εταιρεία δεν δέχεται τη διαιτησία της Επιτροπής Κρίσης Διαφορών .Διεκρίνισε ότι το Υπουργείο δεν έχει επίσημη ενημέρωση για τη λήψη απεργιακών μέτρων στην Πάφο.

Για την Λεμεσό, ο κ. Μιχαήλ είπε ότι αναμένεται ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ωστόσο, ανέφερε ότι είναι άγνωστο ακόμα πως θα κινηθούν οι εργαζόμενοι.

Για τη Λευκωσία,το Υπουργείο ζήτησε από την εταιρεία την αποστολή στοιχείων, τα οποία αναμένονται εντός της εβδομάδας, για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν λάθη.

Για τη Λάρνακα ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι έλαβε διαβεβαίωση από εκπρόσωπο της εταιρείας ΖΗΝΩΝ ότι δεν θα αναστείλει τις εργασίες της, προσθέτοντας ότι αύριο θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της.

Διαβουλεύσεις πραγματοποιήθηκαν και με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου,την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται από την εταιρεία η αποστολή έκθεσης με αναλυτικά στοιχεία, τα οποία θα τύχουν επεξεργασίας από το Υπουργείο.

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:09

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.