Εξι κλιμάκια της Επαρχιακής Διοίκησης βρίσκονται στους Αγίους Τριμιθιάς και στο Παλιομετόχου

Εξι κλιμάκια της Επαρχιακής Διοίκησης βρίσκονται στους Αγίους Τριμιθιάς και στο Παλιομετόχου για επιτόπια εξέταση της κατάστασης και καταγραφή των ζημιών από σπίτι σε σπίτι.

Ο Επαρχος Λευκωσίας Μάριος Παναγίδης, μιλώντας επίσης στο Τρίτο, είπε ότι η περιοχή μετά το χθεσινό ανεμοστρόβιλο, μετρά τις πληγές της. Πρώτη φορά, είπε χαρακτηριστικά, είδε φαινόμενο στην περιοχή της Λευκωσίας, να έχει τέτοια ένταση. Προκάλεσε, πρόσθεσε, μεγάλες ζημιές σε κανούργιες οικοδομές, κτισμένες από μπετόν.

Ο κύριος Παναγίδης ανέφερε ότι το φαινόμενο, σύμφωνα με προκαταρκτικό έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε χθες το βράδυ, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σαράντα οικοδομές στους Αγίους Τριμιθιάς και σε δώδεκα στο Παλιομέτοχο.Ωστόσο η ακριβής έκταση της καταστροφής θα διαφανεί σήμερα στην επιτόπια εξέταση των κλιμακίων. Ο Μάριος Παναγίδης επισήμανε ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιών τα οποία υπέστησαν ζημιές και έχουν ασφάλεια θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες και να τις ενημερώσουν, ώστε να αποζημιωθούν. Το κράτος, πρόσθεσε, θα έλθει αρωγός για το ποσόν που δεν καλύπτεται.Αρωγός, είπε, θα έρθει το κράτος και στις περιπτώσεις σπιτιών τα οποία υπέστησαν ζημιές και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο κάλυψης των ζημιών από Ευρωπαϊκά κονδύλια, ο κύριος Παναγίδης δήλωσε ότι για ενεργοποίηση τέτοιας πρόνοιας πρέπει να υπάρχει μεγάλη φυσική καταστροφή, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:59

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Στόχος η κάλυψη της Κύπρου σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων, μέχρι το 2026
17:05
Τμήμα Μετεωρολογία 3ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
16:24
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
16:11
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.