4ήμερη κράτηση στον ληστή που εισέβαλε σε σχολείο με μαχαίρι

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον 29χρονου από τη Δρομολαξιά, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόπειρας ληστείας, μαχαιροφορίας, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, απειλής και παράνομης εισόδου, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στις 18 Οκτωβρίου 2018 στη Κοινότητα Μενεού της επαρχίας Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, χθες λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο ύποπτος, που είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα, φέρεται να μπήκε σε περίπτερο στο Μενεού και αφού πρόταξε μαχαίρι κουζίνας μήκους 30 εκατοστών εναντίον της υπευθύνου του υποστατικού, ζήτησε χρήματα.

Στη σκηνή βρισκόταν και ο σύζυγος της υπευθύνου και ο ύποπτος φέρεται να κτύπησε το μαχαίρι που κρατούσε στο πάγκο του ταμείου και να φώναξε «λεφτά-λεφτά». Ο ύποπτος πρόταξε το μαχαίρι εναντίον του συζύγου εξακολουθώντας να φωνάζει για να του δώσουν χρήματα, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης.

Η υπεύθυνη του περιπτέρου άρχισε να φωνάζει βοήθεια, με αποτέλεσμα ο ύποπτος να τραπεί σε φυγή με κατεύθυνση το Δημοτικό Σχολείο Μενεού, ωστόσο έγινε αντιληπτός από πολίτες, οι οποίοι τον καταδίωξαν.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει, ο ύποπτος φέρεται να πήδηξε πάνω από το κάγκελο του σχολείου, να μπήκε στην αυλή και κρατώντας το μαχαίρι έτρεξε προς το γήπεδο, όπου ανακόπηκε και ακινητοποιήθηκε από τους πολίτες που τον καταδίωκαν.

Οι πολίτες κατάφεραν να πάρουν από τον ύποπτο το μαχαίρι που κρατούσε το οποίο και παρέδωσαν σε μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου που μετέβησαν στη σκηνή.

Ο ύποπτος συνελήφθηκε για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου και αφού του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο απάντησε «Παναγία μου, συγνώμη, έκαμα λάθος».

Ο ύποπτος διαπιστώθηκε, όπως αναφέρει η Αστυνομία, ότι ήταν σε κατάσταση μέθης ενώ από το σημείο όπου ακινητοποιήθηκε παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Η Αστυνομία μετά από γραπτή συγκατάθεση, διενήργησε έρευνες στο αυτοκίνητο και την κατοικία του υπόπτου χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε επιλήψιμο.

Ανακρινόμενος προφορικά ο ύποπτος παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι προέβη στη απόπειρα ληστείας επειδή χρωστούσε χρήματα σε διάφορα άτομα, χρήματα που έχασε στο τζόγο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:01

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.