Συνελήφθη 28χρονος για αδικήματα τοκογλυφίας, προμήθεια ναρκωτικών και κατοχή όπλων

Στη σύλληψη 28χρονου κατοίκου Λεμεσού, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση τοκογλυφίας, απαίτησης χρημάτων με απειλές, απαγωγής, παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, μαχαιροφορίας και παράνομης κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο 28χρονος, φέρεται να δάνεισε κατά το 2016, χρηματικό ποσό ύψους €9,000, σε 26χρονο. Εντός του 2017, αφού ο 26χρονος δεν αποπλήρωσε το χρέος του, ο 28χρονος φέρεται να τον μετέφερε σε ερημική περιοχή στη Λεμεσό, όπου αφού του επιτέθηκε και τον κτύπησε, τον απείλησε με μαχαίρι, απαιτώντας από αυτόν την καταβολή €15,000, προς εξόφληση του δανείου. Φέρεται μάλιστα, να απείλησε τον 26χρονο, ότι αν δεν προχωρούσε στην αποπληρωμή του δανείου θα έβλαπτε τόσο τον ίδιο, όσο και μέλη της οικογένειάς του. Υπό τον φόβο των πιο πάνω απειλών, ο 26χρονος δεν προχώρησε τότε σε καταγγελία στην Αστυνομία. Ακολούθως, μετά από συνεχιζόμενες απειλές, ο 28χρονος φέρεται να απαίτησε και να εξανάγκασε τον 26χρονο, να διακινεί και να προμηθεύει κάνναβη, σε άλλα πρόσωπα στη Λεμεσό. Εναντίον του 28χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη χθες το απόγευμα. Τη σύλληψή του ακολούθησε έρευνα στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των €3,750, ένα πλήρες φυσίγγιο 9 χιλιοστών, μια γεμιστήρα στρατιωτικού τυφεκίου και ποσότητα κάνναβης, βάρους μισού γραμμαρίου περίπου. Εντοπίστηκε επίσης και παραλήφθηκε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, που ήταν εγκατεστημένο στην οικία, αφού όπως διαπιστώθηκε κατέγραφε εικόνες σε δημόσιο χώρο, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.
Έρευνα διενεργήθηκε και σε δεύτερη κατοικία, που διατηρεί ο 28χρονος, στην επαρχία Λεμεσού, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φωτογραφικές μηχανές και μία ηλεκτρονική ταμπλέτα, για τα οποία ο 28χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πώς περιήλθαν στην κατοχή του. Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε κρυμμένο, στην αυλή της οικίας, ένα πιστόλι.
Ο 28χρονος συνελήφθη εκ νέου με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Πηγή: Αστυνομία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:35

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.