Διάσωση δύο προσώπων που κινδύνευσαν να πνιγούν

Στη διάσωση δύο προσώπων που κινδύνευσαν να πνιγούν σε θαλάσσια περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου συμμετείχαν μέλη της Αστυνομίας χθες το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.10 χθες το απόγευμα, λήφθηκε πληροφορία ότι σε θαλάσσια περιοχή της Αγίας Νάπας δύο λουόμενοι, ηλικίας 26 χρόνων, αδυνατούσαν να επιστρέψουν στην ξηρά και κινδύνευαν να πνιγούν.

Ενημερώθηκε σχετικά το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), για συντονισμό επιχείρησης διάσωσης και άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Αμμοχώστου απέπλευσε άμεσα προς εντοπισμό των δύο προσώπων και διάσωση τους.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι ναυαγοσώστες της περιοχής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με δύο μέλη τους που κατευθύνθηκαν με μικρό θαλάσσιο σκάφος (jet ski) προς το σημείο, ενώ μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και ασθενοφόρο μετέβηκαν στην περιοχή.

Παράλληλα, πολίτης ο οποίος βρισκόταν στην ξηρά και ήταν σε επικοινωνία με το Σταθμό Παραλιμνίου της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενημερώθηκε ότι στην ακτή υπήρχαν κυκλικά σωσίβια, που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο μετά από συνεργασία της Αστυνομίας και του Δήμου Αγίας Νάπας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και συμβουλεύτηκε όπως ρίξει τα σωσίβια προς τους δύο λουόμενους που κινδύνευαν, ώστε αυτοί να στηριχθούν στα σωσίβια, μέχρι την άφιξη της Αστυνομικής ακάτου.

Αφού ο πολίτης έριξε στη θάλασσα τα κυκλικά σωσίβια, με τη χρήση των σωσιβίων οι δύο 26χρονοι κατάφεραν να βγουν στα βράχια της ακτής, από όπου παραλήφθηκαν από τους ναυαγοσώστες. Η Αστυνομική άκατος παρέλαβε τον ένα ναυαγοσώστη, ενώ ο ναυαγοσώστης, χειριστής του jet ski, μετέφερε τους δύο 26χρονους σε παρακείμενη παραλία, όπου παραλήφθηκαν από τους νοσηλευτές του ασθενοφόρου. Αφού οι δύο 26χρονοι ήταν καλά στην υγεία τους και οι ίδιοι δεν επιθυμούσαν να τύχουν περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης αποδεσμεύτηκαν στη συνέχεια.

Πηγή: Αστυνομία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.