Σε νέο διάλογο θα καλέσει ο ΥΠΠ τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα καλέσει εκ νέου τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για διάλογο, όπως είχε αποφασιστεί στις 27 Ιουλίου, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας ότι η πόρτα του διαλόγου είναι ανοικτή για την Κυβέρνηση. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη, στην παρουσία του Εκπροσώπου, στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «είχαμε μια σύσκεψη εργασίας με τον Πρόεδρο, ο οποίος έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης από τον Υπουργό για όλες τις εξελίξεις, για το πώς έχουν τα πράγματα.

Επαναβεβαιώνεται η διάθεση της Κυβέρνησης, μέσω του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, για διάλογο. Έχει συμφωνηθεί τις επόμενες μέρες ότι ο Υπουργός θα καλέσει ξανά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις με ένα πλήρως τεκμηριωμένο τρόπο, μέσα από ένα σχετικό έγγραφο τεκμηρίωσης για τον διάλογο που αποφασίσαμε να έχουμε από τις 27 Ιουλίου.
Η Κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο τόσο για τις συγκεκριμένες αποφάσεις εξορθολογισμού που έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο όσο και για το υπόλοιπο σύστημα των απαλλαγών, με στόχο να συζητηθούν όλα τα θέματα για το δημόσιο σχολείο και να πάρουμε όσο γίνεται περισσότερο συναινετικά τις αποφάσεις.
Ο Υπουργός θα καλέσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, θα συνεχιστεί και ο διάλογος με τους οργανωμένους γονείς, και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε τις λύσεις που θα είναι προς όφελος και του σχολείου, δηλαδή των εκπαιδευτικών και των παιδιών, ευρύτερα της κοινωνίας και για την καλύτερη χρήση του δημοσίου χρήματος με αντίκρισμα τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα που χρειάζεται η Κύπρος».

Σε ερώτηση είπε ότι «η Κυβέρνηση επιμένει στον διάλογο. Ο Υπουργός θα απευθύνει μια ύστατη έκκληση, μέσα από ένα τεκμηριωμένο τρόπο για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζονται αυτή τη στιγμή, και θέλουμε να ελπίζουμε ότι όπως συμφωνήθηκε στις 27 Ιουλίου, ο διάλογος αυτός θα γίνει εποικοδομητικά. Η Κυβέρνηση έχει προτάσεις και το Υπουργείο έχει αναπτύξει λεπτομερείς θέσεις για όλα τα θέματα. Για να γίνει όμως αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει διάλογος».
Ερωτηθείς αν θα αποσυρθούν κάποιες από τις τέσσερεις προτάσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν ληφθεί. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις το γνωρίζουν. Λήφθηκε απόφαση στις 27 Ιουλίου για να γίνει διάλογος για εξορθολογισμό του συστήματος απαλλαγών.
Η ‘πόρτα’ του διαλόγου είναι ανοικτή. Το Υπουργείο Παιδείας έχει θέσεις, ιδέες, προτάσεις για όλα τα ζητήματα».
Τέλος, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ελπίζουμε, όπως συμφωνήθηκε στις 27 Ιουλίου με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, να είμαστε όλοι στον διάλογο, δηλαδή οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και οι οργανωμένοι γονείς, τόσο για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί όσο και για αποφάσεις που πρέπει περαιτέρω να ληφθούν».
Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «οι ΄πόρτες΄ του διαλόγου παραμένουν ανοικτές και ευελπιστώ ότι θα έχουμε σύντομα συνάντηση και πάλι με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:12

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.