'Απαράδεχτες' οι αυξήσεις στα σκύβαλα και τα αποχετευτικά λέει η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών

Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής χαρακτηρίζει "απαράδεχτες" της εξαγγελθείσες αυξήσεις στα σκύβαλα και στα αποχετευτικά, και αναφέρει ότι δέχθηκε σωρεία τηλεφωνημάτων διαμαρτυρίας καταναλωτών, μετά την πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη των δημάρχων  της ευρύτερης περιοχής Λευκωσίας.

«Οι περισσότεροι καταναλωτές καταφέρονται έντονα κατά των δημάρχων που αμελέτητα και αψυχολόγητα επέλεξαν την εύκολη και διαχρονικά πεπατημένη οδό του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, της εύκολης μεταφοράς στους πολίτες των αυξήσεων που προκύπτουν από λάθη, αμέλειες ή/και διασπάθισης των βαριών φόρων που καταβάλλουν οι δημότες-καταναλωτές και για τα οποία αντί να πληρώσουν οι εμπλεκόμενοι, καλούνται ξανά οι ίδιοι να το κάνουν», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι οι πιο πολλοί καταναλωτές επισημαίνουν, ότι στη δημοσιογραφική διάσκεψη κανένας δήμαρχος δεν ήταν μελετημένος και κανένας δεν τόλμησε να διαφοροποιηθεί και να υποδείξει ότι θα μπορούσαν να δοθούν και κάποια κίνητρα στους καταναλωτές για μια πιο λογική και  ακριβοδίκαιη κατανομή των τελών και των αυξήσεων.

Άλλοι, αναφέρεται, διαμαρτυρήθηκαν γιατί, παρά το ότι η ανακύκλωση που κάνουν επιφέρει σε κάποιους σημαντικά κέρδη, στους ίδιους δε δόθηκε κανένα κίνητρο για κάποια ενθάρρυνση.

Εκφράστηκε επίσης προβληματισμός, όπως αναφέρεται, για τις αυξήσεις  των τελών αποχέτευσης και κάποιοι διερωτήθηκαν αν "τουλάχιστο τη φορά αυτή η κατανομή θα γίνει πιο δίκαιη και αν θα κληθούν να καταβάλλουν τέλη και κάποιοι που προνομιακά δεν καταβάλλουν εδώ και δεκαετίες". Η Παγκύπρια Ενωση Καταναλωτών αναφέρει ότι κάτι τέτοιο ισχύει για μια μεγάλη περιοχή στην Ακρόπολη και δύο μικρότερες περιοχές στον Άγιο Δομέτιο και στην Αγλαντζιά.

 
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:45

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.