Διαδικαστικός κανονισμός για δημοσιοποίηση αποφάσεων

Διαδικαστικό κανονισμό για τη δημοσιοποίηση των αποφάσεων σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων, εκδίδει το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Μύρωνας Νικολάτος, σημειώνοντας παράλληλα ότι όλες οι αποφάσεις οι οποίες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από της 23 Μαΐου θα δοθούν στη δημοσιότητα από αύριο.


Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ για το ζήτημα ο Πρόεδρος του Ανωτάτου ανέφερε ότι «εμείς, εφαρμόζοντας τον νόμο θα εκδώσουμε διαδικαστικό κανονισμό πριν το τέλος της εβδομάδας, ο οποίος θα σταλεί στα διάφορα δικαστήρια ως προς την εφαρμογή του νόμου αναφορικά με τις δικαστικές αποφάσεις».

Επομένως, πρόσθεσε, «θα ρυθμίσουμε με διαδικαστικό κανονισμό το ζήτημα της εφαρμογής του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα».

«Όσον αφορά τις αποφάσεις που από τις 23 Μαΐου δεν έχουμε δώσει στη δημοσιότητα γιατί θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι θα πράξουμε σύμφωνα με το νόμο και την ευρωπαϊκή οδηγία, αποφασίσαμε ότι από αύριο, ουσιαστικά, θα τις δώσουμε όλες στη δημοσιότητα», είπε ο κ. Νικολάτος.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι αποφάσεις θα δημοσιεύονται στην περίπτωση που αφορούν φυσικά πρόσωπα με τη συμπερίληψη των επιθέτων μόνο.

Στην περίπτωση των εταιρειών θα αναγράφεται ολόκληρο το όνομα της εταιρείας.

Ανέφερε ακόμη ότι σύμφωνα με τον διαδικαστικό κανονισμό του Ανωτάτου θα απαλείφονται και κάποια προσωπικά δεδομένα τα οποία μπορεί να αναφέρονται σε μια απόφαση όπως αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, αριθμοί πινακίδων αυτοκινήτων ή διευθύνσεις.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα ακολουθηθεί η πρακτική που ακολουθείται αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Άρειο Πάγο.  

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:47

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.