Εξώδικο σε 35χρονο που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ με 4 ανήλικα παιδιά

Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε στη Λάρνακα 35χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος είχε στο αυτοκίνητο του τα 4 ανήλικα παιδιά του χωρίς να φέρουν ζώνες ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμής, Υπεύθυνος της Τροχαίας Λάρνακας ανέφερε ότι «επιβεβαιώνεται καθημερινά πως ο Κύπριος οδηγός εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να μην λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια, τόσο τη δική του όσο και της οικογένειάς του. Σήμερα μόλις λίγα 24ωρα μετά τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα σε Λάρνακα και Λεμεσό, είχαμε ακόμα ένα περιστατικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και με τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο να μην φέρουν ζώνη ασφαλείας». Συγκεκριμένα, σημείωσε «σήμερα γύρω στις 10 το πρωί περίπολο της Αστυνομίας σταμάτησε για έλεγχο σαλούν αυτοκίνητο που κινείτο στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος Ελληνοκύπριος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και είχε μαζί του στο αυτοκίνητο τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, χωρίς ζώνες ασφαλείας και χωρίς τα προβλεπόμενα από το Νόμο, ειδικά καθίσματα για παιδιά». Πρόσθεσε ότι «ο 35χρονος καταγγέλθηκε εξωδίκως τόσο για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης όσο και για το γεγονός ότι τα παιδιά βρίσκονταν στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνες ασφαλείας. Επίσης η Αστυνομία ενημέρωσε το Γραφείο Ευημερίας, το οποίο και θα χειριστεί αναλόγως την συγκεκριμένη υπόθεση». Ο κ. Χατζηγιασεμής απηύθυνε «έκκληση προς τους οδηγούς όπως τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της οικογένειας τους, ιδίως των μικρών παιδιών». Σημείωσε ακόμα ότι «οι εκστρατείες και οι έλεγχοι της Αστυνομίας στους δρόμους συνεχίζονται, ωστόσο φαίνεται ότι οι οδηγοί των μηχανοκινήτων οχημάτων δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και της λήψης των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια της οικογένειας τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.