5 μέτρα προστασίας εναντίον κλοπής περιουσίας σε πολυσύχναστους χώρους

Η αυξημένη κίνηση σε δρόμους, καταστήματα και εμπορικά κέντρα, δίνει πάντοτε την ευκαιρία σε επιτήδειους, να δράσουν. Σε τέτοιους χώρους, είναι αυξημένος ο κίνδυνος ανυποψίαστοι συμπολίτες μας να γίνουν στόχος από πρόσωπα που καραδοκούν για να κλέψουν περιουσία, όπως κάποιο πορτοφόλι ή κάποια τσάντα.

Για σκοπούς πρόληψης τέτοιων φαινομένων και επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για αποτροπή των κλοπών από πρόσωπα, το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν κινείται σε πολυσύχναστους δρόμους ή χώρους και να λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας του.
Ενδεικτικά, παρατίθεται ακολούθως σειρά προληπτικών μέτρων που προτρέπονται οι πολίτες να λαμβάνουν.
1. Όταν περπατάμε ή βρισκόμαστε σε πολυσύχναστους δρόμους ή δημόσιους χώρους, έχουμε τα χρήματα, τις τραπεζικές πιστωτικές κάρτες και τα κινητά τηλέφωνα μας στις μπροστινές τσέπες των ενδυμάτων μας.
2. Όταν μεταφέρουμε τσάντα, να μην τοποθετούμε όλα τα χρήματα, τραπεζικές πιστωτικές κάρτες και έγγραφα όπως το διαβατήριο και το δελτίο ταυτότητας μας, μέσα στη τσάντα, εκτός εάν είναι απολύτως αναγκαίο, αφού η τσάντα μας αποτελεί στόχο κλοπής από επιτήδειους.
3. Η τσάντα μας είναι προτιμότερο να μεταφέρεται με τρόπο, ώστε να έχουμε συνεχή οπτική επαφή με αυτήν, μπορεί για παράδειγμα να τοποθετηθεί χιαστί στο σώμα μας, καθιστώντας δύσκολο για κάποιον να την τραβήξει, αποσπώντας την από την κατοχή μας ή να την ανοίξει για να κλέψει το περιεχόμενο της.
4. Σε περιπτώσεις που επισκεπτόμαστε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και έχουμε πάντα στην κατοχή μας τα προσωπικά μας αντικείμενα, χωρίς να τα αφήνουμε εκτεθειμένα οπουδήποτε.
5. Σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός, αλλά και σε σκοτεινά και απόμερα σημεία, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού εκεί είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να αποτελέσουμε στόχο για κλοπή της περιουσίας μας από επιτήδειους.

Γενικά, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή την τηλεφωνική γραμμή άμεσης επέμβασης στους αριθμούς 112 και 199.
Τέλος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας. Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών εκ μέρους των πολιτών.


Πηγή: Αστυνομία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:13

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.