Με επιτυχία και φέτος η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου των ΛΟΑΤΙ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η Πορεία Υπερηφάνειας στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Χιλιάδες Κύπριοι, ένωσαν τις φωνές τους με τα ΛΟΑΤΙ άτομα, ζητώντας σεβασμό στη διαφορετικότητα.


Στόχοι του Φεστιβάλ Υπερηφάνιας Κύπρου είναι:


- Προώθηση της αποδοχής για όλους, με ιδιαίτερη έμφαση στα άτομα που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή ταυτότητα φύλου, σε ολόκληρο το νησί.
- Προώθηση της εξάλειψης λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.
- Ενίσχυση της ορατότητας των ΛΟΑΤ ατόμων.
- Ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική ΛΟΑΤ κοινότητα.
- Προώθηση απτών νομοθετικών αλλαγών ούτως ώστε να βοηθηθεί η ζωή των ΛΟΑΤ στην Κύπρο, όπως είναι το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης και η ποινικοποίηση της ομοφοβικής ρητορικής.
- Να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής ΛΟΑΤ κοινότητας.

Ο πρόεδρος της ΛΟΑΤI Νικόλας Τρύφων στην ομιλία του κάλεσε την πολιτεία να στηρίξει τα μέλη της οργάνωσης και να υιοθετήσει νόμο που να προνοεί πώς το φύλο είναι μία προσωπική επιλογή του ανθρώπου: "Δεν μας χωρίζει η διαφορετικότητα του κάθε ενός. Δεν αναιρεί η μια ταυτότητα την άλλη. Όλοι είμαστε εδώ για ένα νησί που πονούμε και θέλουμε να βλέπουμε να πηγαίνει μπροστά. Θέλουμε μια κοινωνία δίκαιη και ισότιμη. Καιρός για όραμα, καιρός για δράση, καιρός για θάρρος".

Εκ μέρους της Κυβέρνησης η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, ανέφερε ότι παραμένουν προσηλωμένοι στην προάσπιση ελευθερίας έκφρασης στην κάθε της μορφή και γι' αυτό προχωρεί προς τη δημιουργία εθνικής επιτροπής προώθησης πολυπολιτισμικότητας και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Όπως δήλωσε η Υπουργός: "Η εν λόγω επιτροπή πέραν των άλλων δράσεων θα αναλάβει να εκπονήσει σχέδιο δράσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ ατόμων με στόχο την αντιμετώπιση των διακρίσεων και της ομοφοβίας".

Η τραγουδίστρια που εκπροσώπησε την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον Ελένη Φουρέιρα και τραγούδησε στο πάρτι μετά την πορεία ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσουν οι διακρίσεις.

Ακολούθησε πορεία από τον δημοτικό κήπο Λευκωσίας η οποία αφού διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, κατέληξε και πάλι στον Δημοτικό Κήπο όπου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις με πάρτι με πολλούς καλλιτέχνες, ζωντανή μουσική, φαγητό, ποτό και χορό.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:36

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.