Στο Κακουργιοδικείο παραπέμφθηκαν οι τρεις για την απόπειρα κατά αστυνομικών

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκαν σήμερα ο 38χρονος Ηλίας Μούζος και άλλα δυο πρόσωπα, ένας 31χρονος και ένας 35χρονος, για την υπόθεση απόπειρας φόνου κατά των δυο αστυνομικών, που σημειώθηκε το βράδυ της 5ης Μαΐου, στον Ύψωνα.

Οι τρεις οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στο δικαστήριο, όπου η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της κατηγορούσας αρχής για κράτηση τους μέχρι την έναρξη της δίκης, που ορίστηκε για τις 10 Ιουλίου (9:30). Από τις 61 κατηγορίες, οι 17 είναι κοινές και περιλαμβάνουν τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα. Οι υπόλοιπες κατηγορίες αφορούν τον Ηλία Μούζο και περιλαμβάνουν αδικήματα που σχετίζονται και με δυο άλλες υποθέσεις, την απαγωγή 27χρονου και τον πυροβολισμό εναντίον της οικίας του. Υπενθυμίζεται πως ο Ηλίας Μούζος έχει παραδεχθεί ότι πυροβόλησε τους δυο αστυνομικούς από το αυτοκίνητο ενοικιάσεως στο οποίο επέβαινε μαζί με τον 31χρονο από την Πάφο και τον 35χρονο Βούλγαρο, ενώ ο τελευταίος ανέφερε στην κατάθεση του πως οι δυο πρώτοι σχεδίαζαν τη δολοφονία συγκεκριμένου προσώπου.

Η 33χρονη Σλοβάκα που είχε δανείσει το όχημα ενοικιάσεως στον 31χρονο αφέθηκε ελεύθερη και επανασυνελήφθη από την ΥΚΑΝ για υποθέσεις ναρκωτικών στην Πάφο, ενώ με τη συμπλήρωση των εξετάσεων, αναμένεται να καταχωρηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου ο φάκελος της υπόθεσης.
Ποινική υπόθεση, για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος, αναμένεται να καταχωρηθεί και εναντίον της πρώην συζύγου του Μούζου, η οποία ήταν συνεπιβάτης στο όχημα κατά την καταδίωξη και σύλληψη του, στις 8 Μαΐου, στον κύριο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών.
Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει τις εκτεταμένες έρευνες στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, στο ευρύτερο πλαίσιο πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος και σήμερα έγιναν έλεγχοι σε τέσσερις οικίες προσώπων που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία
Στην οικία ενός προσώπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ουσιών, τέσσερις σπαστήρες και σύνεργα καπνίσματος, ενώ σε άλλη οικία εντοπίστηκε, πέραν από χειροποίητα τσιγάρα με κάνναβη, το χρηματικό ποσό των 23,600 ευρώ για τα οποία ο ύποπτος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις. Εντοπίστηκε επίσης κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με έξι κάμερες, που κατέγραφε σε δημόσιο χώρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν επίσης περιπολίες και ανακοπές 32 οχημάτων και ελέγχθηκαν 36 πρόσωπα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:46

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.