Στο Γ.Εισαγγελέα τα στοιχεία για υπηρεσιακό όχημα της Κουρσουμπά

Στο Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη θα διαβιβάσει συγκεκριμένα στοιχεία που θα αποσκοπούν στην τεκμηρίωση της χρήσης του υπηρεσιακού οχήματος της Επιτρόπου Νομοθεσίας και Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά για ιδιωτικούς σκοπούς, αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι αυτό και είχε εξ’ αρχής αναφερθεί στη επιστολή της.

 
Η Ελεγκτική Υπηρεσία επαναλαμβάνει ότι έχει εισηγηθεί στην Επίτροπο όπως επιστρέψει στο δημόσιο τα χρήματα που έχουν καταβληθεί για καύσιμα και συντήρηση και αντιστοιχούν στην προσωπική χρήση του υπηρεσιακού της οχήματος, τερματίσει άμεσα την χρήση του υπηρεσιακού της οχήματος για προσωπικούς σκοπούς προς συμμόρφωση με τη σχετική νομοθεσία,  τερματίσει τη χρήση οδηγού και την καταβολή σε αυτόν των μηνιαίων επιδομάτων του και μεριμνήσει, ως οφείλει, όπως τηρείται Βιβλίο Κίνησης Οχημάτων και συμμορφωθεί με τις διατάξεις της ΚΔΠ 504/2014.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στην επιστολή μας είχαμε επισημάνει ότι θεωρούμε την υπόθεση πολύ σοβαρή αφού πρόκειται για περίπτωση στην οποία κρατικός αξιωματούχος, ενώ είναι ο ίδιος επιφορτισμένος με τον έλεγχο τήρησης συγκεκριμένης νομοθεσίας, την παραβιάζει προς ίδιο όφελος».
 
Εκφράσαμε συνεπώς την άποψη, προστίθεται, «ότι οι εισηγήσεις μας που περιλαμβάνονται πιο πάνω είναι τα κατά το ελάχιστο αυστηρά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν».
 
«Αναφέραμε δε στην Επίτροπο πως, αν θεωρεί ότι τα γεγονότα δεν είναι όπως τα είχαμε καταγράψει, ή ότι δεν είναι ορθό να επιστρέψει τα χρήματα που αντιστοιχούν σε όφελος που παρανόμως αποκόμισε, τότε θα παραπέμψουμε το θέμα στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας με εισηγήσεις για τον τρόπο περαιτέρω τεκμηρίωσης των πραγματικών γεγονότων», συνεχίζει η ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
 
Αναφέρεται ότι «σε χθεσινή επιστολή της Επιτρόπου, την οποία η ίδια έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, υπάρχει παραδοχή της ότι κατά παράβαση της ΚΔΠ 504/2014 δεν τηρείται Βιβλίο Κίνησης Οχημάτων. Προβάλλεται όμως η θέση από την Επίτροπο ότι, κατά τα άλλα, ουδέποτε παραβίασε τους εν λόγω Κανονισμούς αφού, όπως ισχυρίζεται, ουδέποτε χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για ιδιωτικούς σκοπούς».
 
Ως προς τον οδηγό, προστίθεται, «προβάλλεται η άποψη από την Επίτροπο ότι έχει δικαίωμα να έχει οδηγό εκτός των ωρών εργασίας». «Δεν έχουμε αντιληφθεί από πού θεωρεί η Επίτροπος ότι έλκει αυτό το δικαίωμα», αναφέρεται.
 
«Στη βάση των πιο πάνω, και όπως είχε εξ αρχής αναφερθεί στην επιστολή μας, η Υπηρεσία μας θα διαβιβάσει στον Γενικό Εισαγγελέα συγκεκριμένα στοιχεία που θα αποσκοπούν στην τεκμηρίωση της χρήσης του υπηρεσιακού οχήματος της Επιτρόπου για ιδιωτικούς σκοπούς, την οποία η ίδια κατηγορηματικά αρνείται στην επιστολή της προς την Υπηρεσία μας», προστίθεται.
 
Σημειώνεται ότι «ο Περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Νόμος επιβάλλει σε κρατικούς αξιωματούχους την υποχρέωση να μην δίδουν στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας πληροφορίες, στοιχεία ή επεξηγήσεις, τα οποία εν γνώσει τους είναι ψευδή, εσφαλμένα ή αναληθή».
 
Τούτο, καταλήγει η ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, «θα ζητηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα να συνεκτιμηθεί ως προς την ανάγκη διερεύνησης και τεκμηρίωσης των πραγματικών γεγονότων».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:46

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.