Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %21 %289 %2018 %08:%Μαϊ

Εντείνεται η αντιπαράθεση εκπαιδευτικών- Υπ. Παιδείας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΠΟΕΔ
 
Διαστάσεις προσλαμβάνει η αντιπαράθεση της ΠΟΕΔ με τον υπουργό Παιδείας.
Η συνεχνία των δασκάλων κατήγγειλε τον Κώστα Χαμπιαούρη σε διεθνή σώματα στα οποία μετέχει και στη διεθνή οργάνωση εργασίας, για προσπάθεια διασυρμού του κλάδου.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους ανέφερε επίσης ότι ανάλογη καταγγελία θα υποβληθεί και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κύριος Χαραλάμπους είπε ότι το θέμα που έπρεπε να συζητείται τώρα, μετά το τραγικό περιστατικό στο Δημοτικό του Αλεθρικού, είναι εκείνο της ασφάλειας και της υγείας στα σχολεία.
Ωστόσο, πρόσθεσε, ο Κώστας Χαμπιαούρης, προσπαθώντας να εκτρέψει τη συζήτηση απο τις ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας  έστησε επικοινωνιακό παιγνίδι, αναφερόμενος σε προβληματικούς εκπαιδευτικούς.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ διερωτήθηκε επίσης γιατί ο κύριος Χαμπιαούρης δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για διεξαγωγή έρευνας για τη διαρροή στοιχείων από τον προσωπικό φάκελο του δασκάλου για τον οποίο διεξάγεται πειθαρχική έρευνα.
 
ΟΕΛΜΕΚ
 
Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και νοιώθουν διασυρμένοι από τη στάση την οποία τηρεί έναντί τους ο υπουργός Παιδείας, δήλωσε ο πρόεδρος  της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο Γιάννος Σωκράτους ανέφερε επίσης ότι οι τρείς εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα έχουν στις έντεκα το πρωί, συνάντηση για να συντονιστούν, ενόψει της διευρυμένης σύσκεψης που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Παιδείας στις 29 Μαϊου.
Η τελική στάση της ΟΕΛΜΕΚ, ανέφερε ο κύριος Σωκράτους θα καθοριστεί αυτή την εβδομάδα σε συνεδρία των συλλογικών της οργάνων.
Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου
Πηγή: ΤΡΙΤΟ
Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %21 %333 %2018 %10:%Μαϊ