Διαμαρτυρία με μουσική από τα παιδιά της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στη βουλή

Υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της βουλής των αντιπροσώπων.

pedia

Ζητούσαν την στήριξη του προέδρου της Βουλής για την διάσωση  της Συμφωνικής  Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

Ομάδα πρωτοβουλίας που συστάθηκε συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και εξέφρασε την έντονη ανησυχία της σε σχέση με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου οι οποίες, όπως αναφέρθηκε, περιορίζουν τις δραστηριότητες και το ρόλο της Ορχήστρας.

CNA T308ad7991c98477c858b905ca3b06a47

Σε υπόμνημα που παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής η ομάδα πρωτοβουλίας των γονέων παιδιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου αναφέρει ότι ανησυχεί για το μέλλον και την τροπή που παίρνουν τα γεγονότα σε σχέση με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου τα τελευταία 3 χρόνια, αποφάσεις οι οποίες προβληματίζουν κα ενδεχομένως να παραβιάζουν τα δικαιώματα των παιδιών. Το Συμβούλιο του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στο οποίο υπάγεται η ορχήστρα νέων τους ενημέρωσε ότι από τον Ιούνιο αλλάζει ολόκληρος ο τρόπος λειτουργίας της ορχήστρας. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς κάθε Ιούνιου τα μέλη της ορχήστρας θα υποχρεούνται σε ακροάσεις ώστε να επιβεβαιώνεται η θέση τους. Επίσης αφαιρούνται ή μειώνονται στο ελάχιστο τα δωρεάν μαθημάτων που παραχωρούσε η ορχήστρα στα μέλη της.

Η ομάδα πρωτοβουλίας ανέφερε ακόμα πως την προβληματίζει επίσης το πλαίσιο λειτουργίας, η εκτεταμένη θητεία και η επάρκεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, και για αυτό το λόγο, ζητούμε όπως το θέμα κατατεθεί για συζήτηση από την επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού και την επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως. «Προβαίνουμε σε αυτή τη πρωτοβουλία, έχοντας συζητήσει το θέμα με όλους τους γονείς και με μοναδικό σκοπό να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι κόποι των παιδιών και όλα όσα επενδύθηκαν σε αυτό το θεσμό δεν  θα πάνε χαμένα", καταλήγει το υπόμνημα.

Ο Αδάμος Κατσαντώνης μιλώντας εκ μέρους των γονέων των παιδιών της Ορχήστρας ανέφερε πως έχουν γίνει γνώστες ενεργειών από μέλη του ΔΣ τις οποίες χαρακτήρισε μονομερείς και ετσιθελικές, που αφορούν το μέλλον της ίδιας της ορχήστρας αλλά και το μέλλον των παιδιών. Μίλησε για πολύ σοβαρό θέμα και ζήτησε παρέμβαση για να διερευνηθούν τα όσα τεκταίνονται και για τα οποία, είπε, δεν ρωτήθηκαν καν οι ίδιοι για να εκφράσουν άποψη. Τίθεται, πρόσθεσε, και θέμα για τον τρόπο διορισμού των ατόμων του ΔΣ και γιατί εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι το θέμα έχει εγγραφεί προς συζήτηση στην επιτροπή Παιδείας όπου με διαφάνεια  θα ακουστούν όλες οι απόψεις και  θα δοθούν εξηγήσεις για αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Διευκρίνισε ότι είναι θέμα των βουλευτών να λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις αλλά και χρέος της Βουλής να ακούσει όλους τους ενδιαφερόμενους και πρωτίστως τα παιδιά και τους γονείς τους. Εμείς, είπε, θα ανοίξουμε τις πόρτες και θα γίνει συζήτηση. 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:50

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.