Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %16 %801 %2018 %21:%Απρ

Άρχισε, ο τριακοστός-τρίτος μαραθώνιος αγάπης αγνοουμένων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αρχισε, σήμερα, ο τριακοστός-τρίτος μαραθώνιος αγάπης αγνοουμένων. Σαραντα-τέσσερα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα τα οστά οκτακοσίων-πενήντα αγνοουμένων.

Ο Προεδρικός Επίτροπος, Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι στο πρώτο μεγάλο έγκλημα, προστέθηκε ένα δεύτερο, εκείνο της μετακίνησης οστών.
Χαρακτήρισε ντροπή για τη διεθνή κοινότητα την μη εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων,θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα θέσει, το αίτημα της Κύπρου για άσκηση πιέσεων στην Τουρκία, ώστε να ανοίξει τα στρατιωτικά της αρχεία και να δώσει πληροφορίες για τους χώρους ταφής.
Ο εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής πλευρά στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, Νέστορος Νέστορος, αναφέρθηκε σε τεχνικά και πολιτικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η ΔΕΑ στα δώδεκα χρόνια δράσης της.  Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο που καλούνται τα Ηνωμένα Εθνη να διαδρατίσουν στη διακρίβωση της  τύχης των αγνοουμένων.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και πρόεδρος του "Παγκύπριου Ταμείου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων" δήλωσε ότι η Τουρκία οφείλει να δώσει ένα τέλος στο θέμα.
Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων, αύριο θα αναρτηθούν στα οδοφράγματα της οδού Λήδρας και του Αγίου Δομετίου συνθήματα στα ελληνικά, τα τουρκικά και τα αγγλικά με τα οποία θα γίνεται έκκληση για θα δοθούν πληροφορίες για χώρους ταφής αγνοουμένων.

Σύνταξη: Αίμιλη Μιχαήλ

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %16 %783 %2018 %20:%Απρ