Τελετή απονομής βραβείων του Παγκύπριου Σχολικού Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 20ος Παγκύπριος Σχολικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2018 με θέμα: «Η Γαλλόφωνη Πολιτιστική Κληρονομιά στην Μεσόγειο του Χθες και του Σήμερα». Συγκεκριμένα, η Επιθεώρηση Γαλλικών της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε στενή συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, διοργάνωσαν τον καθιερωμένο Παγκύπριο Σχολικό Διαγωνισμό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Mαθητές και μαθήτριες της Μέσης, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, από 39 Λύκεια και 37 Γυμνάσια, ανταποκρίθηκαν με τρόπο αξιοσημείωτο και δημιουργικό στον Παγκύπριο ενδοσχολικό διαγωνισμό, στόχος του οποίου υπήρξε η ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του χτες και του σήμερα, των Γαλλόφωνων χωρών της Μεσογείου και των δεσμών τους με την Κύπρο, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην προβολή πτυχών του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.
Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Δρα Κώστα Χαμπιαούρη και του Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Κύπρο κ. René Troccaz, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται η πολιτιστική κληρονομιά σε όλες τις εκφάνσεις της, μέσα από τις πολύ πρωτότυπες δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών.
Το πρώτο βραβείο Γυμνασίων απονεμήθηκε στους Ιωάννου Ηρώ και Νικολάου Γιώργο του Γυμνασίου Λατσιών, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή των γαλλικών κ. Τρύφωνα Τρύφωνος.
Το πρώτο βραβείο Λυκείων απονεμήθηκε στους Εl Feghali Suha και Fischer Jessie Marianne του Foley’s School, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας των γαλλικών κ. Karine Petevi.
Ο πλήρης κατάλογος των Σχολείων, των οποίων οι μαθητές και μαθήτριες βραβεύτηκαν, θα ανακοινωθεί προσεχώς στις εγκυκλίους της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.