Αναγκαία η νομοθεσία για την ιατρική κάνναβη

Στην επόμενη συνεδρία της επιτροπής Υγείας θα ολοκληρωθεί η κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχέδιου και των κανονισμών που προβλέπουν την καλλιέργεια και διάθεση της ιατρικής κάνναβης στην Κύπρο.

Βουλευτές από τα περισσότερα κόμματα χαρακτήρισαν πολύ σημαντικά αλλά και αναγκαία τα νομοθετήματα τόσο για τους ασθενείς όσο και για οικονομικούς λόγους. Αντίθετα το ΑΚΕΛ τοποθετείται αρνητικά σημειώνοντας ότι με τη νέα νομοθεσία επιδιώκεται η εισαγωγή ναρκωτικών από την πίσω πόρτα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Κωνσταντίνου δήλωσε ότι περιλαμβάνονται αυστηρές πρόνοιες που διέπουν την καλλιέργεια και τη διάθεση της ιατρικής κάνναβης και τίποτε δε θα είναι ανεξέλεγκτο. Από τις εξηγήσεις των ειδικών, πρόσθεσε, έχουν απαντηθεί οι όποιοι φόβοι και οι επιφυλάξεις.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου ανέφερε ότι πρόκειται για προσπάθεια εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και εκμετάλλευσης των ασθενών και πρόσθεσε ότι καμία επιστημονική απόδειξη δεν υπάρχει που να καταδεικνύει ότι η ιατρική κάνναβη συμβάλλει στην θεραπεία των ασθενών

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Γιώργος Παπαδόπουλος είπε ότι θα πρέπει στην Κύπρο να σταματήσουν κάποιοι να βλέπουν το κάθε τι καινούργιο με καχυποψία και διερωτήθηκε γιατί δε απασχολεί το γεγονός ότι επτά στα δέκα νάρκοτεστ είναι θετικά και υπάρχει καχυποψία για ελεγχόμενες επενδύσεις στην ιατρική κάνναβη.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι το κίνημα οικολόγων υποστηρίζει σθεναρά την καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης και σημείωσε ότι σε επιστημονικές ημερίδες που διοργάνωσε το Κίνημα διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν διαφωνίες ως προς το εύρος των ασθενειών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ιατρικής κάνναβη αλλά δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ως προς τις θεραπευτικές της δυνατότητες. Εξέφρασε ωστόσο επιφυλάξεις για πρόνοιες των νομοθετημάτων σε σχέση με τους επενδυτές.

Πηγή: Νίκος Σχίζας, ΡΙΚ Βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:25

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.