Συνεργατισμός: Αναστολή απολύσεων μέχρι 19 Μαρτίου

Την αναστολή υλοποίησης της απόφασης που λήφθηκε για απόλυση 17 υπαλλήλων της που είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μέχρι τις 19 Μαρτίου, ώστε να τους δοθεί χρόνος να συμφωνήσουν σε αναδιαρθρώσεις, αποφάσισε η διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ).

Η απόφαση λήφθηκε σε διαβουλεύσεις της Διοίκησης με τις συντεχνίες που κράτησαν μέχρι αργά χθες το βράδυ, μετά κι από παρέμβαση των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, που εκπροσωπούν την πλειοψηφία του προσωπικού στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών ΣΕΚ (ΟΙΥΚ -ΣΕΚ) Ελισσαίος Μιχαήλ έγινε χθες το απόγευμα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΚΤ και υπηρεσιακούς. Οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ και είχαν ως κατάληξη την αναστολή των απολύσεων μέχρι τις 19 του Μάρτη για να διευθετήσουν οι 17 τα δάνειά τους.
Θα πρέπει είπε, να προβούν σε αναδιάρθρωση των δανείων τους, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει με τους ίδιους όρους, όπως και οι πελάτες, χωρίς να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση επειδή είναι υπάλληλοι.  
Ο κύριος Μιχαήλ εξήγησε ότι το θέμα αφορά συνολικά γύρω στους 100 υπαλλήλους της τράπεζας, στους οποίους εντάσσονται και οι 17 που πήραν επιστολή απόλυσης. Απλώς, εξήγησε, τους υπόλοιπους τους έδωσαν επιστολή να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι τις 19 Μαρτίου γι’ αυτό εντάχθηκαν και οι 17 στην ίδια κατηγορία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:25

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.