Δύο αλλοδαποί υπο κράτηση για τα επεισόδια στη Κοφίνου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον δύο προσώπων, ηλικίας 24 και 25 χρόνων, από την Ερυθραία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγίας, κακόβουλης ζημιάς και κοινή επίθεση, που διαπράχθηκαν στην Κοφίνου χθες Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, γύρω στις 21.30 χθες βράδυ ο 24χρονος μαζί με άλλο άτομο επίσης από την Ερυθραία, βρίσκονταν στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου, άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα επειδή όπως υποστήριζαν τους αποκόπηκε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.  
Το προσωπικό του Κέντρου που βρισκόταν σε υπηρεσία προσπάθησε -όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο- να καθησυχάσει τα δύο άτομα, ωστόσο αυτά άρχισαν να σπάζουν αντικείμενα μέσα στο Κέντρο. Σε κάποια στιγμή τα δύο άτομα άρχισαν να παρακινούν άλλα πρόσωπα και μαζί τους ενσωματώθηκαν ο 25χρονος ύποπτος και άλλοι που διέμεναν στο Κέντρο, οι οποίοι και συνέχισαν να σπάζουν αντικείμενα.
Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου μετέβησαν στη σκηνή και μόλις οι δύο ύποπτοι αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, άρχισαν να αντιδρούν εντονότερα με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει αφού με άλλα άτομα, τοποθέτησαν διάφορα αντικείμενα όπως γραφεία, καρέκλες και μεγάλους πράσινους πλαστικούς καλάθους σκουπιδιών στον κεντρικό δρόμο του Κέντρου και άναψαν φωτιά.
Στο χώρο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για κατάσβεση της φωτιάς ωστόσο όταν το πυροσβεστικό όχημα έγινε αντιληπτό από τους αλλοδαπούς αυτοί θύμωσαν και άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.
Ταυτόχρονα οι αλλοδαποί έσπασαν και προκάλεσαν ζημιές μέσα στα λυόμενα κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κοιτώνες και γραφεία.
Στη σκηνή κλήθηκαν μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας ενώ έγινε και ανάκληση προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης για αντιμετώπιση της κατάστασης. Επί τόπου έσπευσε και ομάδα διαπραγματευτών της Αστυνομίας και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, ωστόσο δέχθηκε πετροβολισμό.
Για αντιμετώπιση της κατάστασης μετέβη στο Κέντρο μεγάλη αστυνομική δύναμη με αντιοχλαγωγικές διμοιρίες, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.
Ατομα που εργάζονταν στο Κέντρο και βρίσκονταν χθες βράδυ καθήκον, ενημέρωσαν την Αστυνομία για τα στοιχεία των δύο υπόπτων και δύο άλλων ατόμων, τα οποία αναγνώρισαν ως τα πρόσωπα που διέπραξαν τα υπό διερεύνηση αδικήματα. Εναντίον των 4 αλλοδαπών εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης.
Γύρω στις 01.40 σήμερα τα ξημερώματα αντιοχλαγωγική διμοιρία της ΑΔΕ Λάρνακας και ο Ουλαμός της ΜΜΑΔ μπήκαν στο Κέντρο και εξασφάλισαν το χώρο, ενώ μέλη της ΕΜΑΚ κατέσβησαν την πυρκαγιά από σωρό σκουπιδιών και πλαστικών καλάθων που καίγονταν κοντά στην είσοδο του Κέντρου.
Από την προκαταρκτική επιθεώρηση του χώρου διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο κουβούκλιο της φρουράς πύλης, στο ιατρείο του Κέντρου και στο γραφείο υπηρεσίας της λειτουργού, η αξία των οποίων ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.
Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο Κέντρο εντοπίστηκαν οι δύο ύποπτοι οι οποίοι οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και συνελήφθησαν με βάση τα δικαστικά εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν εναντίον τους.
Η σκηνή αποκλείστηκε και φρουρείται από αστυνομικούς της ΑΔΕ Λάρνακας ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται επιστημονικές εξετάσεις.
Σύμφωνα πάντα με τον εξεταστή της υπόθεσης, λίγο μετά τις 3 σήμερα τα ξημερώματα αλλοδαπός από την Παλαιστίνη που διαμένει στο Κέντρο μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου και κατήγγειλε ότι στην προσπάθεια του να συνομιλήσει με όσους έκαναν οχλαγωγία, δέχθηκε επίθεση από ένα άτομο το οποίο και καταζητείται. Ο Παλαιστίνιος δέχθηκε επίθεση με τούβλο στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να προκληθεί τραύμα κοντά στο δεξί του μάτι.  
Ακόμα, λίγο πριν τις πέντε σήμερα τα ξημερώματα λειτουργός του Κέντρου αντιλήφθηκε πυρκαγιά σε λυόμενο κτίριο που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του Κέντρου. Στη σκηνή έσπευσαν μέλη των Αστυνομικών Σταθμών Κοφίνου και Ζυγίου και του ΤΑΕ Λάρνακας και προσωπικό της ΕΜΑΚ, που κατάφερε να σβήσει τη φωτιά.
Από την πυρκαγιά το λυόμενο κτίριο υπέστη εκτεταμένες ζημιές σε εξοπλισμό άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας ενώ η Αστυνομία δεν απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.
Οι έρευνες της Αστυνομίας για διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται στα αρχικά στάδια και ο εξεταστής της υπόθεσης ζήτησε και πήρε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διάταγμα κράτησης έξι ημερών, εναντίον των δύο υπόπτων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.