Επί ποδός η Αστυνομία για τις εκλογές, αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

Επί ποδός θα βρίσκονται πέραν των 2.000 μελών του αστυνομικού σώματος σήμερα με στόχο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Αυξημένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν κατά την τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας απόψε στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

Σε ενημέρωσή που έκανε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι για τις εκλογές σήμερα θα εργαστούν πέραν των 2.000 μελών του Σώματος με αυξημένα καθήκοντα και μεταξύ αυτών την αστυνόμευση των εκλογικών κέντρων, τις περιπολίες και άλλα μέτρα που θα αποφασιστεί ότι επιβάλλεται να ληφθούν.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας σήμερα λειτουργεί και πάλι το κέντρο κρίσεων στη Λευκωσία, με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, ο οποίος θα τηρεί ενήμερο τον Αρχηγό Αστυνομίας ενώ οι υπόλοιποι Βοηθοί Αρχηγοί θα βρίσκονται στις πόλεις για τους ελέγχους, με απώτερο στόχο την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας κατά την τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας

Αυξημένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας κατά την τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», στη Λευκωσία.
Συγκεκριμένα, στις εισόδους του σταδίου θα διενεργείται σωματικός έλεγχος από μέλη της Αστυνομίας και θα υπάρχουν τοποθετημένες αψίδες ελέγχου.
Προς αποφυγή αχρείαστης ταλαιπωρίας τους η Αστυνομία προτρέπει τους πολίτες όπως προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο, αποφύγουν τη μεταφορά σακιδίων ή τσαντών στο στάδιο και αποφύγουν να φέρουν επάνω τους τιμαλφή, αγκράφες ή άλλα αντικείμενα που ενδεχομένως καθυστερήσουν τη διαδικασία του σωματικού ελέγχου.
Εντός του σταδίου θα απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, η μεταφορά πανό υβριστικού, ρατσιστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου, καθώς και η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε άλλου.
Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες όπως συνεργαστούν με τα μέλη της που θα βρίσκονται καθήκον στην περιοχή και συμμορφωθούν με τις οδηγίες και υποδείξεις τους.
Για το κοινό που δεν θα μπορέσει να εισέλθει στο στάδιο λόγω πληρότητας, θα υπάρχουν γιγαντοοθόνες τοποθετημένες εξωτερικά του σταδίου, ώστε να μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν την ανακήρυξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Παράλληλα, μέλη της Αστυνομίας θα παρέχουν τροχαίες διευκολύνσεις προς το κοινό, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αναχώρησή του από το χώρο της ανακήρυξης.
Για τη στάθμευση του κοινού που θα παρευρεθεί στην τελετή, έχουν παραχωρηθεί όλοι οι χώροι στάθμευσης του Μακάρειο Σταδίου, με είσοδο από την οδό Λευκοθέου, ο χώρος στάθμευσης δυτικά του σταδίου «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» και ο χώρος στάθμευσης πίσω από τα βοηθητικά γήπεδα του Σταδίου, με είσοδο από την οδό Λυκαβητού.
Η Αστυνομία Κύπρου προτρέπει το κοινό που θα μεταβεί στο χώρο της τελετής όπως προσέλθει εγκαίρως για την αποφυγή αχρείαστης ταλαιπωρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:45

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.