19 χρόνια εκκρεμεί υλοποίηση δικαστικής απόφασης

Ποσό εξήντα χιλιάδων ευρώ που δεν κατέβαλαν στο κυβερνητικό αγρόκτημα  των Κουκλιών ιδιώτες για την ενοικίαση των φυτειών αβοκάντο έχει εξαπλασιαστεί λόγο των τόκων που επιδίκασε το δικαστήριο.

Οι ιδιώτες αρνούνται να πληρώσουν το υπέρογκο ποσό των 365 σχεδόν χιλιάδων ευρώ ενώ ο γενικός ελεγκτής της δημοκρατίας διαπιστώνει ότι   δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την παρακολούθηση της υλοποίησης της δικαστικής απόφασης, με αποτέλεσμα να έχουν παρέλθει 19 χρόνια από την έκδοσή της χωρίς αυτή να εκτελεστεί και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με την έκβασή της.

Στην έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας αναφέρεται ότι από το σύνολο των καθυστερημένων εσόδων, στο τμήμα γεωργίας,   ποσό ύψους €59.545 ή ποσοστό 55%, οφείλεται από το 1995 και προέκυψε από την πώληση καρπών αβοκάντο του Κυβερνητικού Αγροκτήματος Κουκλιών.  Για την είσπραξη του ποσού αυτού, καταχωρίστηκε, κατά το 1996, από τον  Γενικό Εισαγγελέα,  αγωγή  και την 1.12.1997 το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αποφάσισε όπως οι τρεις εναγόμενοι πληρώσουν (μαζί και χωριστά) ποσό ύψους €59.545, πλέον τόκο 8% τον χρόνο από 13.12.1995 μέχρι εξοφλήσεως. Όπως προκύπτει, η πραγματική οφειλή, στις 31.12.2016, συμπεριλαμβανομένων των  τόκων, ανερχόταν στα €363.168. Συνεπώς, ποσό ύψους €251.891 αφορά σε τόκους οι οποίοι, λανθασμένα όπως αναφέρεται στην έκθεση, δεν συμπεριλήφθηκαν στις καταστάσεις καθυστερημένων εσόδων, παρόλο ότι αυτό επισημάνθηκε και σε προηγούμενο έλεγχο της ελεγκτικής Υπηρεσίας . Επιπλέον, αναφέρει ο Γενικός ελεγκτής, το Τμήμα δεν έχει ενημερωθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με την εκτέλεση της υπό αναφορά απόφασης του Δικαστηρίου, παρά τις σχετικές επιστολές του Υπεύθυνου των Κυβερνητικών Αγροκτημάτων Πάφου, με τις οποίες ζητούσε, από το Επαρχιακό Γραφείο Πάφου της Νομικής Υπηρεσίας, σχετική ενημέρωση. Επιπρόσθετα,  πέραν των ονοματεπώνυμων των τριών εναγομένων , δεν τηρούνται, οποιαδήποτε άλλα στοιχεία, όπως αριθμοί ταυτότητας, διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας ενώ στις καταστάσεις καθυστερημένων εσόδων εξακολουθεί να παρουσιάζεται το όνομα μόνο του ενός από τους τρεις οφειλέτες. Η ελεγκτική υπηρεσία διαπιστώνει επίσης ότι εξακολουθούν να ανατίθενται, στον έναν από τρεις εναγόμενους, συμβάσεις για διάθεση διαφόρων καρπών από τα Κυβερνητικά Αγροκτήματα Πάφου.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ Πάφος 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:59

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.