Ι. Νικολάου - αναθεώρηση ποινών για τροχαίες παραβάσεις

Πέντε νομοσχέδια τα οποία στοχεύουν στην αναθεώρηση των ποινών για τροχαίες παραβάσεις που αποτελούν τις κυριότερες αίτιες πρόκλησης των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων έχουν ετοιμαστεί σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.


Επίσης όπως ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, την ιδία ώρα υπάρχουν και άλλα μέτρα για τα οποία ζητήθηκε η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας όσον αφορά την κατακράτηση του οχήματος καθώς επίσης και την αφαίρεση της άδειας οδήγησης εξωδικαστικά.   

Όπως δήλωσε ο κ. Νικολάου, η προσπάθεια είναι να γίνουν οι ποινές πιο αυστηρές και να μην αποτελούν χάδι για τους παραβάτες.

«Η οδική συνείδηση, η ασφάλιση της ασφαλούς χρήσης τόσο του οδικού συστήματος όσο και ανεξαρτήτως τι όχημα κάποιος οδηγεί ή αν είναι χρήση ποδηλάτου άλλα και  η ασφάλεια των ίδιων των πεζών, είναι μια υποχρέωση που δεν αφορά μόνο την πολιτεία άλλα είναι θέμα που μας αφορά όλους», είπε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να στείλει το δικό του μήνυμα. Να είμαστε προσεκτικοί και να σκεφτόμαστε πριν κάνουμε κάτι.

«Σκέψου ότι δίπλα σου υπάρχουν άλλοι. Δική σου ασφάλεια δεν μόνο δική σου υποχρέωση είναι υποχρέωση σου να προστατεύεις και τους γύρω σου. Και ιδιαίτερα όσους κάνουν χρήση μοτοποδήλατων και ποδηλάτων. Δυστυχώς οι Κύπριοι οδηγοί δεν επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό όπως για παράδειγμα έχει συμβεί με το τροχαίο δυστύχημα μόλις χθες και δυστυχώς έχουμε αυξημένων αριθμό τέτοιων δυστυχημάτων» είπε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μιλούσε μετά το πέρας συζήτησης με τους μαθητές του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό, για την οδική ασφάλεια, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας.

Ο Κώστας Καδής σε δηλώσεις του είπε πως η προσπάθεια είναι να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές μέσα από αυτές τις συζητήσεις. Παρουσιάστηκαν πολύ συγκεκριμένα δεδομένα και στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που οι νέοι πρέπει να συμπεριφέρονται στους δρόμους.

«Ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη συζήτηση και πέρασαν τα σωστά μηνύματα στους μαθητές μας οι οποίοι ήδη βρίσκονται στους δρόμους. Φαίνεται και μέσα από στατιστικά ότι είναι οι ηλικίες που χρειάζονται την μεγαλύτερη προσοχή. Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτές τι ενέργειες τα αποτελέσματα θα φανούν μέσα στην επομένη περίοδο» είπε. 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:47

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.