ΣΕΚ: Ποινικό αδίκημα η μη καταβολή του 13ου μισθού

Η ΣΕΚ υπενθυμίζει με ανακοίνωση τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους εργοδότες ότι η καταβολή 13ου μισθού εκεί και όπου παραχωρείται, είτε λόγω συλλογικής σύμβασης ή  μέσα από πρακτική,  είναι υποχρεωτική με βάση τη νομοθεσία,  και πρέπει να συνεχίσει να καταβάλλεται.

Περαιτέρω η ΣΕΚ καλεί τους εργοδότες  να καταβάλουν έγκαιρα τον 13ο μισθό στους εργαζομένους τους για να τονωθεί η αγορά και η οικονομία του τόπου, προσθέτοντας ότι η  παραχώρηση 13ου μισθού συνδέεται άμεσα με  τη δημιουργία αξιοπρεπών και ποιοτικών θέσεων εργασίας και στηρίζουν τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα ή βρίσκονται  στα όρια της φτώχειας και να λειτουργήσουν αλληλέγγυα στους εργαζομένους τους.
Η ΣΕΚ τονίζει παράλληλα ότι, οι αξιοπρεπείς και  ποιοτικές θέσεις εργασίας δεν συμβάλλουν μόνο στην ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας αλλά ενισχύουν σημαντικά την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και την πραγματική οικονομία.
Καλούνται οι εργαζόμενοι όπως στις περιπτώσεις που σημειώνονται παραβιάσεις στην καταβολή του 13ου μισθού προβαίνουν σε καταγγελίες στη ΣΕΚ και στο Υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:47

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.