Σε διαθεσιμότητα έθεσε η ΕΔΥ την Ελένη Λοϊζίδου

Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) έθεσε σε διαθεσιμότητα την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Ελένη Λοϊζίδου.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΕΔΥ Γεώργιος Παπαγεωργίου δήλωσε ότι η Επιτροπή, σε σημερινή της συνεδρία, και αφού πρώτα εξέτασε όλα τα στοιχεία ενώπιον της, συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων της κ. Λοιζίδου, αποφάσισε όπως θέσει την Εισαγγελέα σε διαθεσιμότητα, στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγεται εναντίον της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, με επιστολή του στην ΕΔΥ, είχε ζητήσει  όπως αυτή εξετάσει το ενδεχόμενο η λειτουργός να τεθεί σε διαθεσιμότητα για σκοπούς εύρυθμης διεξαγωγής της έρευνας μέχρι την ολοκλήρωση της.
Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να διορίσει ερευνώντα λειτουργό για να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων από την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Ανακοίνωση Νομικής Υπηρεσίας
Στο μεταξύ η νομική υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το αν επιτρέπονται ή όχι οι δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις που αφορούν τη δημοσίευση ηλεκτρονικών δεδομένων τα οποία φέρονται να έχουν υποκλαπεί.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Επειδή γίνεται πολλή συζήτηση του θέματος κατά πόσο επιτρέπονται οι δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις που αφορούν τη δημοσίευση ηλεκτρονικών δεδομένων τα οποία φέρονται να έχουν υποκλαπεί και επειδή κάποιοι αμφισβητούν τη νομική βάση ή τη λογική της δημόσιας δήλωσης του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι πρέπει να αποφεύγονται τέτοιου είδους δηλώσεις, ενόσω εκκρεμεί αστυνομική και πειθαρχική έρευνα, διευκρινίζεται ότι: Σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 122 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, όποιος προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη η οποία είναι ενδεχόμενο να επηρεάσει οποιαδήποτε αστυνομική έρευνα που διεξάγεται με σκοπό την έναρξη δικαστικής διαδικασίας, ή έρευνα που διεξάγεται με βάση τις διατάξεις οποιουδήποτε νόμου, είναι ένοχος πλημμελήματος και υπόκειται σε φυλάκιση τριών χρόνων.
Με δεδομένο ότι, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο αστυνομική έρευνα σε σχέση με ενδεχόμενη υποκλοπή και ενδεχόμενη παράνομη δημοσιοποίηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα η οποία διεξάγεται με βάση τον περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο για το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων, έπεται ότι κατ’ εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα, δυνατόν να συνιστούν ποινικό αδίκημα οποιεσδήποτε πράξεις είναι ενδεχόμενο να επηρεάσουν με οποιοδήποτε τρόπο τις δύο αυτές διαδικασίες και για τούτο θα πρέπει να αποφεύγονται».

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:58

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.