Υπ. Εργασίας: Πρόκληση η ανεργία νέων πτυχιούχων

Η διαχείριση και αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας των νέων πτυχιούχων αποτελεί πρόκληση, αλλά και ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είπε η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της στην τελετή αποφοίτησης των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017, που ανέγνωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ανδρέας Ασσιώτης, είπε πως γι αυτό και το πρόγραμμα Master in Business Administration του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης, έχει ως στόχο να προσφέρει στους νέους άνεργους πτυχιούχους, ακαδημαϊκή μόρφωση σε επίκαιρα θέματα Διεύθυνσης, αλλά και την ευκαιρία να αναπτύξουν επαγγελματικές διευθυντικές δεξιότητες στις πραγματικές συνθήκες της αγοράς εργασίας της Κύπρου, μέσω πρακτικής κατάρτισης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Πιστεύουμε, σημείωσε, ότι και με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο μας συμβάλλει στη σταδιακή άμβλυνση του σοβαρότατου προβλήματος της ανεργίας των νέων πτυχιούχων και, ταυτόχρονα, στη βελτίωση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων.

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης, ανέφερε, ιδρύθηκε το 1976 και αποτελεί την πρώτη επιχειρηματική σχολή της Κύπρου, με εμπειρία πολλών χρόνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το Ινστιτούτο λειτουργούσε και λειτουργεί ως φορέας διαμόρφωσης και ανάπτυξης διευθυντικών στελεχών, παρέχοντας τους γνώσεις, και επενεργώντας ως καταλύτης για την καλλιέργεια και ανάπτυξη επαγγελματικών διευθυντικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων για στρατηγική σκέψη, κατανόηση της πολυπλοκότητας και των ιδιαιτεροτήτων της σύγχρονης οικονομίας και των αναγκών της σημερινής επιχείρησης.

Ευχαρίστησε τέλος, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που ενθάρρυναν και διευκόλυναν τα στελέχη τους να παρακολουθήσουν τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημόσια Διοίκηση αλλά και τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που έδωσαν την ευκαιρία στους φοιτητές του προγράμματος Master in Business Administration να αποκτήσουν εργασιακή πείρα κοντά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:10

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.