Έξαλλος ο Παμπορίδης με τις Πρώτες Βοήθειες "Express"

Εξαλλος με τους γιατρούς οι οποίοι αρνούνται μετάθεσή τους στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών και παρουσιάζουν άδειες ασθενείας, είναι ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Πρόκειται είπε, για γιατρούς που προτιμούν να πίνουν καφεδάκι σε αγροτικά κέντρα και να τρώνε σουτζιούκο στα καφενεία αντί να δουλέψουν στις Πρώτες Βοήθειες.
Σε δηλώσεις στην εκπομπή του ΡΙΚ "Πρώτη Ενημέρωση" ο κύριος Παμπορίδης τόνισε ότι η κατάσταση, η οποία δεν επέτρεψε την στελέχωση του ιατρείου εξπρές, δεν πρόκειται να συνεχιστεί και αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, πρόσθεσε, θα πάνε σπίτι τους.
Ο Γιώργος Παμπορίδης εμφανίστηκε επίσης έξω φρενών με τους υπηρεσιακούς λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας που ανέλαβαν να προετοιμάσουν τη λειτουργία του Ιατρείου Εξπρές σε πιλοτική βάση.
Δεν μπήκα σε συζήτηση μαζί τους, δήλωσε, αλλά τους τόνισα ότι αυτό θέλω να γίνει. Αν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, σημείωσε, θα μετακινηθούν από τις θέσεις τους.
Τους ελλειπείς σχεδιασμούς για σωστή λειτουργία του ιατρείου Εξπρές διαπίστωσε ο υπουργός Υγείας χθες, δύο ώρες μετά τη λειτουργία του, σε αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Πρόεδρος ΠΙΣ

Οι γιατροί δεν κλήθηκαν να μετάσχουν στο σχεδιασμό του Ιατρείου Εξπρές, δήλωσε στο Τρίτο ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου Σωτήρης Κούμας.
Το μέτρο αυτό, ανέφερε, είχε ανακοινωθεί από τον Υπουργό Υγείας την περασμένη εβδομάδα, από αέρος και η εφαρμογή του προχώρησε χωρίς ιατρική και νομοτεχνική συμμετοχή, αφού όπως είπε, στο Υπουργείο Υγείας ορισμένοι θεωρούν ότι τα γνωρίζουν όλα.
Ο κύριος Κούμας κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να καταλογίσει ευθύνες για τον ελλειπή σχεδιασμό του Ιατρείου εξπρές ενώ υποστήριξε πως αν στελεχώνονταν σωστά τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών δεν θα υπήρχε ανάγκη για δημιουργία του Ιατρείου Εξπρές.
Σε ότι αφορά τις μεταθέσεις ιατρών από αγροτικά κέντρα στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών ο κύριος Κούμας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνεται γιατί, εξήγησε, όταν οι γιατροί κάνουν αίτηση, είναι για πρόσληψη σε συγκεκριμένο πόστο.

Απάντηση Υπουργού Υγείας

Αμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Υγείας σε όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ.
Σε παρέμβαση στο Τρίτο διερωτήθηκε αν ο κύριος Κούμας θέλει συζήτηση για να πει αν μπορεί να μετατεθεί ένας γιατρός. Ο κύριος Κούμας, πρόσθεσε, πρέπει να διαβάσει τους νόμους.
Ο κύριος Παμπορίδης αναρωτήθηκε επίσης γιατί δεν παραιτούνται οι γιατροί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δουλεύουν σε τόσο άσχημες συνθήκες.
Απαντώντας στο σχόλιο του Σωτήρη Κούμα ότι οι γιατροί δεν κλήθηκαν να μετάσχουν στον σχεδιασμό του Ιατρείου Εξπρές, ο υπουργός Υγείας διερωτήθηκε μήπως έχουμε χάσει το μέτρο σε αυτή την χώρα.
Η απαίτση των συνδικαλιστών να έχουν λόγο σε ιατρικά ζητήματα είπε, παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:00

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος για διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.