Πέραν των 400 παιδιών θα εξετάσουν οι ορθοπεδικοί του Νοσοκομείου Shriners

Ομάδα Αμερικανών ορθοπεδικών γιατρών του διεθνούς φήμης Νοσοκομείου Shriners του Springfield της Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Sir Gary Bergenske (Imperial Potentate of Shriners International) εξετάζουν από σήμερα μέχρι την προσεχή Πέμπτη εντελώς δωρεάν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, πέραν των 400 παιδιών, με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα και παθήσεις των άκρων και της σπονδυλικής στήλης.

Από τα παιδιά αυτά, όσα κριθεί ότι πρέπει να τύχουν θεραπείας, θα αποσταλούν από το Ίδρυμα Γεωργίου & Θέλμας Παρασκευαΐδη στο Νοσοκομείο Shriners, όπου θα υποβληθούν, εντελώς δωρεάν, σε εγχειρήσεις και αποθεραπεία.

Τους Αμερικανούς γιατρούς επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε στην Κύπρο, τους συνεχάρη για το έργο που επιτελούν κάθε χρόνο στο νησί, ενώ συζητήθηκαν μεταξύ τους τρόποι, για επέκταση της συνεργασίας.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο  κ. Παμπορίδης ευχαρίστησε τους Αμερικανούς ιατρούς για την πολύχρονη προσφορά τους στους Κύπριους ασθενείς.

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με την ηγεσία των Shriners Hospitals της Αμερικής, οι οποίοι για 35η χρονιά επισκέπτονται την Κύπρο με το ιατρικό επιτελείο τους, για να προσφέρουν εξειδικευμένες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε παιδάκια, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε εκ γενετής είτε από άλλους λόγους», είπε.

Όπως πρόσθεσε, «είναι μια συνεργασία, η οποία άρχισε με το όραμα του συμπατριώτη μας, του κ. Παρασκευαΐδη, να προσφερθεί στα παιδιά της Κύπρου ό,τι καλύτερο υπάρχει παγκοσμίως και ευχαριστώ με την ευκαιρία το Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη για αυτή τη σημαντικότατη προσφορά προς τα παιδιά μας».

Σημείωσε ακόμα πως «στα 35 χρόνια που οι γιατροί του Shriners έρχονται στην Κύπρο, έχουν εξετάσει συνολικά 10 χιλιάδες παιδάκια», για να προσθέσει πως «τα περιστατικά εκείνα, τα οποία χρήζουν εξειδικευμένης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρονται με διευθετήσεις που κάνει το Ίδρυμα Παρασκευαΐδη στην Αμερική και λαμβάνουν εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη και χειρουργικές επεμβάσεις».

«Μέχρι στιγμής», είπε ο κ. Παμπορίδης, «πάνω από 3 χιλιάδες παιδιά έχουν μεταβεί στην Αμερική από την Κύπρο και έχουν πάρει αυτή την υπηρεσία».

Επιπλέον, ο Δρ. Παμπορίδης δήλωσε πως συζητήθηκε με την ομάδα του Shriners «η εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας κατά τρόπο, που να επεκταθεί και στην εκπαίδευση του προσωπικού μας, για να μπορέσουμε κι εμείς να προσθέσουμε αξία όχι μόνο κατά την περίοδο που βρίσκονται εδώ οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Shriners, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός των επομένων εβδομάδων θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Καλωσορίζοντας τους ιατρούς, ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Δρ. Μάριος Λοΐζου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Sir Gary Bergenske για την παρουσία του, καθώς και το Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Εξέφρασε, δε, την αφοσίωση του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στην επέκταση της συνεργασίας με το Νοσοκομείο Shriners.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Shriners, Sir Gary Bergenske, εξέφρασε την ικανοποίησή του που για ακόμα μια χρονιά δίνεται η ευκαιρία στην ομάδα των ιατρών να επισκεφθούν την Κύπρο, προσφέροντας ελπίδα στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Επίσης, ευχαρίστησε το Παρασκευαΐδειο Ίδρυμα και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για όλη τη βοήθεια που παρέχουν στην ιατρική ομάδα, ώστε να εξετάζει και να εντοπίζει τα περιστατικά εκείνα, που χρήζουν περαιτέρω θεραπείας.

Ο Δρ. David Drvaric, επικεφαλής της ομάδας των ορθοπεδικών ιατρών ευχαρίστησε θερμά το Παρασκευαΐδειο Ίδρυμα για την πολύχρονη συνεργασία, λέγοντας ότι «περισσότερα από 300 παιδιά αναμένεται να εξεταστούν από την ομάδα κατά την παραμονή της στην Κύπρο, στοχεύοντας στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών».

Τέλος, ο Κώστας Παρασκευαΐδης, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Γιώργος και Θέλμα Παρασκευαΐδη, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Υγείας για την έμπρακτη στήριξη στη συνεργασία με το Νοσοκομείο Shriners.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην άψογη συνεργασία και βοήθεια εκ μέρους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του προσωπικού που εργάζεται με το επιτελείο του Shriners.

Η οργάνωση Shriners

Η οργάνωση Shriners είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές οργανώσεις διεθνώς και η οποία λειτουργεί 23 νοσοκομεία στις ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Όλα τα νοσοκομεία Shriners προσφέρουν εντελώς δωρεάν περίθαλψη, για παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα και εγκαύματα.

Η κάθοδος  των γιατρών στη Κύπρο, όπως πάντοτε, γίνεται ύστερα από διευθετήσεις του Ιδρύματος Γεωργίου & Θέλμας Παρασκευαΐδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:11

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.