Υπογράφηκε συμφωνία ανέγερση Ινστιτούτου Τεχνικής Εκπαίδευσης στη Λεμεσό

Υπεγράφηκε το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Οργανισμού Absolute Charitable Trust με σκοπό την ανέγερση Ινστιτούτου Τεχνικής Εκπαίδευσης στη Λεμεσό.

Η συμφωνία αφορά δωρεά Ρώσου επιχειρηματία, ύψους 8,2 εκατομμυρίων ευρώ. Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η δωρεά του Αλεξάντερ Σβετάκοφ, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυπριακή Δημοκρατία, όχι μόνο στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά και στην εκπαίδευση.
Με αυτό το έργο, τόνισε, θα δοθεί έμφαση σε αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, δηλαδή τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επαγγελματική κατάρτιση.
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής τόνισε ότι η συμφωνία αποτελεί σταθμό για τα θέματα της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο.
Ουσιαστικά, είπε, δημιουργείται ένα νέο σύγχρονο κέντρο για τα μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καλύπτεται ένα κενό που είχε αφήσει το κλείσιμο του ΑΤΙ και συνεισφέρουμε ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της κυπριακής οικονομίας, της αγοράς εργασίας και του παραγωγικού ιστού της Κύπρου ο οποίος έρχεται πιο κοντά στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή της συμφωνίας  ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής είπε ότι «η υπογραφή της συμφωνίας απόψε αποτελεί σταθμό για τα θέματα της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης καθώς και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο. Ουσιαστικά δημιουργούμε ένα νέο σύγχρονο κέντρο για τα μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καλύπτουμε ένα κενό που είχε αφήσει το κλείσιμο του ΑΤΙ και συνεισφέρουμε ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της κυπριακής οικονομίας, της αγοράς εργασίας, του παραγωγικού ιστού της Κύπρου ο οποίος έρχεται πιο κοντά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Είναι σημαντικό ότι για τη δημιουργία αυτής της υπερσύγχρονης υποδομής αξιοποιούμε τη δωρεά ενός φιλανθρωπικού οργανισμού ο οποίος ενστερνίστηκε το όραμα της αναβάθμισης της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κύπρο και συνεισέφερε με αυτό τον τρόπο, και ευελπιστούμε ότι σύντομα - αυτή είναι η συνεννόηση - θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, ώστε τα μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης να έχουν τη δική τους στέγη και να μη λειτουργούν πλέον στις Τεχνικές Σχολές.
Είναι μια σημαντική εξέλιξη την οποία σίγουρα ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού χαιρετίζουμε».

Πηγή: ΥΠΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:13

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.