Θετικά σχόλια για τις συνθήκες διαβίωσης στις κεντρικές φυλακές

Πληροφόρηση σχετικά με θετικά σχόλια στην επόμενη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις συνθήκες διαβίωσης των φυλακισμένων στις κεντρικές φυλακές δημοσιοποίησε η πρόεδρος της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής Στέλλα Κυριακίδου.

Σύμφωνα με την κυρία Κυριακίδου η οποία είναι επίσης επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μεταξύ άλλων στην έκθεση θα γίνεται θετική αναφορά σε σχέση με την διατροφή των φυλακισμένων, την τηλεφωνική επικοινωνία τους με άτομα εκτός φυλακής, την επικοινωνία αλλοδαπών με τους συγγενείς τους μέσω σκάιπ και την απάλειψη προβλημάτων άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των φυλακισμένων.

Η κυρία Κυριακίδου, ανέφερε επίσης ότι στην έκθεση θα γίνεται αναφορά για την επίλυση του προβλήματος της παροχής ζεστού νερού, τη χρήση του θεάτρου ως τέτοιου, αντί ως χώρου διαμονής καταδίκων και ότι βελτιώθηκε η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ψυχιατρικής βοήθειας.

Θα αναφέρεται ακόμη η δημιουργία χώρου για τις επισκέψεις παιδιών και ότι έχει αφαιρεθεί η κάμερα που ήταν τοποθετημένη πάνω από το κουτί υποβολής ανώνυμων παραπόνων προς τον επίτροπο διοίκησης, στο γραφείο του οποίου υπάρχει επίσης ελεύθερη πρόσβαση με συνοδεία δικηγόρου.

Παράλληλα στην έκθεση του συμβουλίου της Ευρώπης θα υπάρχει αναφορά για καταγγελίες εναντίον δεσμοφυλάκων και για συλλήψεις που έγιναν για πρώτη φορά.

Αντίθετα η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, ανέφερε ότι τα προβλήματα στις φυλακές συνεχίζονται, παρά τις διαβεβαιώσεις για βελτιώσεις. Πρόσθεσε, ότι συνεχίζονται τα κρούσματα αυτοκτονιών αλλά και οι καταγγελίες για κακοποιήσεις φυλακισμένων.

 Πηγή: Αθανάσιος Γκαβός/ΡΙΚ/ Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.