Ξηλώνεται η εξέδρα μπροστά στο Άνασσα

Ξηλώνεται η εξέδρα στην παραλία του «ασπροκρεμνου» μπροστά από το ξενοδοχείο «Ανασσα», που στήθηκε για σκοπούς γαμήλιας δεξίωσης.

Τεχνίτες που εργάστηκαν χθες για το στήσιμο της άρχισαν το πρωί την αποσυναρμολόγηση της.
Η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου είχε δώσει από χθες στην διεύθυνση του ξενοδοχείου προθεσμία 24 ωρών προκειμένου να ξηλώσει την λυόμενη κατασκευή στην παραλία όπως διαφορετικά συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης θα επενέβαιναν για την καταστροφή της εξέδρας.

 

Η Επαρχος Παφου Μαίρη Λάμπρου διαβεβαίωσε οτι καμία άδεια για ανέγερση κατασκευών επι της παραλίας δεν δοθηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση.
Μιλώντας στο Τριτο τόνισε ότι η άδεια ανακλήθηκε αμέσως.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Τακης Τσιντιδης μιλώντας επισης στο Τριτο εκανε λογο για ασυνεννοησια αναμεσα στους υπευθυνους και υπέδειξε οτι το μόνο αρμοδιο τμημα για έκδοση αδειων στην περιοχη εκεινη ειναι το Τμημα Δασων και όχι η Επαρχιακη Διοικηση.
Η περιοχη ειπε ειναι δασικη Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αλιείας θα πραγματοποιήσουν έρευνα στην παραλία του ξενοδοχείου, για να διαπιστωθεί κατά πόσον επηρεάστηκε η ωοτοκία των χελώνων.
 

Ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζηπαναγιώτου, επεσήμανε ότι κανένας δεν μπορεί να δίνει διαβεβαιώσεις πως δεν υπήρξε περιβαλλοντική καταστροφή, εκτός από το αρμόδιο τμήμα.
 Ηδη, είπε, η παρέμβαση στην παραλία με τις επιχωματώσεις θεωρείται αλλοίωση του περιβάλλοντος.γη και η παραλια εμπιπτει στο εθνικο δασικο παρκο του Ακαμα.

Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς

 Κατηγορίες ακόμα και για προβοκάτσια από περιβαλλοντικές οργανώσεις μετά την ακύρωση γαμήλιας δεξίωσης σε προστατευόεμενη παραλία Νατούρα, διατύπωσε ο Δήμαρχος της Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή.
 Μιλώντας στο Τρίτο ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς υποστήριξε ότι οι Οικολόγοι είναι ψεύτες, λέγοντας ότι όσα γίνονται ίσως έχουν στόχο να μην δοθεί άδεια για ανάπτυξη στην περιοχή της Λίμνης.
 Σημείωσε μάλιστα την ανάγκη να γίνει έρευνα για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας περιβαλλοντιστών στη Λίμνη πριν από λίγες μέρες, όταν άγνωστοι με τετράτροχες μοτοσυκλέτες κατέστρεψαν κλωβούς που προστατεύουν αυγά χελώνων.
 Ολα πρέπει να τα περιμένει κανείς από τους περιβαλλοντικούς αυτούς κύκλους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς.
 Κατηγόρησε ακόμα τους Οικολόγους ότι μεταφέρουν αυγά από τις φωλιές των χελώνων στη Λάρα και τα τοποθετούν στην περιοχή. Βάζουν είπε, ψεύτικες φωλιές στην παραλία χωρίς αυγά χελώνων μέσα.
 Ισχυρίστηκε δε ότι όλα γίνονται από συγκεκριμένη οικογένεια, μέλη της οποίας ήταν πρώην διευθυντές του Τμήματος Αλιείας και εργοδοτούνται οικογενειακώς, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει έρευνα από τον Γενικό Ελεγκτή για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το οποίο χρηματοδοτείται η οικογένεια.

Γ.Περδίκης

Ο πρόεδρος των Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης διέψευσε ισχυρισμούς για ενέργειες του κινήματος στη θαλάσσια περιοχή του ξενοδοχείου Ανασσα όπου ήταν προγραμματισμένο γαμήλιο πάρτι.
Εμείς, είπε, αποτρέψαμε με τη δράση μας περιβαλλοντική καταστροφή που έχει εκθέσει την Κύπρο παγκοσμίως.
Προειδοποίησε ότι αν δεν κατεδαφιστεί η εξέδρα, αν δεν αποκατασταθεί το περιβάλλον και αν δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, τότε θα ενημερώσει την αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νίκος Σχίζας, Στέλιος Κρέουζος, Μαρία Βρυωνίδου, Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:57

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.