Πυρκαγιά σε διαμέρισμα από κλιματιστικό

Πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας στην οδό Λευκωσίας στο Στρόβολο, ξεκίνησε από το κλιματιστικό λόγω ηλεκτρονικού προβλήματος.


 
Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο χώρο του καθιστικού και η φωτιά επεκτάθηκε σε ξύλινο έπιπλο κάτω από αυτό.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε ολόκληρο το διαμέρισμα εκτός των υπνοδωματίων. Ένα άτομο το οποίο βρισκόταν εντός του διαμερίσματος κατάφερε να εξέλθει ασφαλής εκτός του διαμερίσματος πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για την πυρκαγιά στις 14:49 και για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή» με 2 πυροσβεστικά οχήματα και χρησιμοποιήθηκαν αυλός τυλιχτήρα νερού από το νερό των πυροσβεστικών οχημάτων, 4 αναπνευστικές συσκευές και έγινε τεχνητός εξαερισμός με την μηχανή εξαερισμού.
 
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15:30. 
 
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν αμέσως μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα στη συσκευή κλιματισμού.
 
Εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 4ης Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 5ης  Σεπτεμβρίου 2017 ανταποκρίθηκε σε 21 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 12 πυρκαγιές, 8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΧΡ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:59

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
ΕΚδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.