Ικανοποιεί το ΠΚ η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για τις διεθνείς εξετάσεις

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός ότι με πρόσφατη γνωμάτευσή της η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας έχει κρίνει ως νόμιμες της διαδικασίες και τους Κανόνες που έχει προτείνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για μετεγγραφές φοιτητών προπτυχιακού επιπέδου στο Ίδρυμα, με διεθνείς εξετάσεις.

Το Πανεπιστήμιο προσθέτει ότι οι συγκεκριμένοι κανόνες έχουν ήδη θεσμοθετηθεί, καθιστώντας το δικαίωμα της μετεγγραφής φοιτητών σημαντικό στοιχείο της εκπαίδευσης των παιδιών.
Προστίθεται περαιτέρω ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με την προώθηση σύννομων κανόνων όσον αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών και κανόνων που συνάδουν με την αρχή της ισότητας, πέτυχε να κάνει πραγματικότητα το όραμα και το δικαίωμα των φοιτητών σε εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, χωρίς φραγμούς, εμπόδια και δυσμενείς διακρίσεις.
Δικαίωμα για μετεγγραφή με διεθνείς εξετάσεις (Baccalaureate, GCE ή άλλες ισοδύναμες διεθνείς εξετάσεις) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έχουν όσοι φοιτητές ή φοιτήτριες έχουν εξασφαλίσει θέση και εγγραφεί σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού αλλά και όσοι παρακάθισαν στις Παγκύπριες και Πανελλήνιες εξετάσεις, εξασφαλίζοντας θέση και εγγραφή σε Πανεπιστήμιο.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, δηλώνοντας: «Η αίσια κατάληξη αυτού του μακρόχρονου ζητήματος ανοίγει νέες προοπτικές στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας».
Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Χειμερινό Εξάμηνο 2017-18, άρχισε από τις 7 Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και την Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017.
Τα αποτελέσματα της διαδικασίας και τα στοιχεία των επιτυχόντων υποψηφίων θα ανακοινωθούν μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2017, στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:13

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.