Εντοπίστηκαν τα οστά των θυμάτων του βομβαρδισμού του νοσοκομείου Αθαλάσσας

Οστά από τον ομαδικό τάφο των 31 νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο Αθαλάσσας που βομβαρδίστηκε κατά την εισβολή της 20ής Ιουλίου του 1974, εντοπίστηκαν την Πέμπτη το απόγευμα στη διάρκεια εκσκαφής.

Η εκσκαφή έγινε στο σημείο, στο οποίο σύμφωνα με τις μαρτυρίες είχαν ταφεί με τη βοήθεια εκσκαφέα, οι τριαντα-ένας ασθενείς που το πρωινό της εικοστής Ιουλίου του 1974 βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς από τα τουρκικά βομβαρδιστικά. 

Ο επίτροπος Ανθρωπιστικών Θεμάτων, Φώτης Φωτίου, δήλωσε ότι θα προωθηθεί τάχιστα πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για να αρχίσει η εκταφή των οστών. Τα πρώτα ευρήματα τα οποία εντοπίστηκαν πιθανόν να είναι προσωπικά αντικείμενα των 31 θυμάτων από τον βομβαρδισμό του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, από την τουρκική Αεροπορία.

Επιστήμονες εντόπισαν τα αντικείμενα, θαμμένα σε βάθος περίπου τριών μέτρων, στον χώρο όπου βρίσκεται ο ομαδικός τάφος, πίσω από το νεκροτομείο του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Το ενδεχόμενο κάποια από τα οστά να έχουν σκεπαστεί από τις υποδομές του νεκροτομείου στο νέο νοσοκομείο, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονταν στο νοσοκομείο, τα σώματα των θυμάτων, τρεις από του οποίους Τουρκούπριοι, τάφηκαν την επόμενη ημέρα, σε κάποιον κρατήρα στον κήπο του Ψυχιατρείου.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:39

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Στόχος η κάλυψη της Κύπρου σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων, μέχρι το 2026
17:05
Τμήμα Μετεωρολογία 3ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
16:24
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
16:11
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.