Οικολογικά σταχτοδοχεία στις παραλίες του Παραλιμνίου

Σε πέντε παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου τοποθετήθηκαν οικολογικά σταχτοδοχεία ενώ μελλοντικά θα τοποθετηθούν και σε άλλες παραλίες.


 
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και κατ’επέκταση της αειφορίας του τουριστικού προϊόντος, o Δήμος προχώρησε στην τοποθέτηση αρχικά πέντε Οικολογικών Σταχτοδόχων στην περιοχή Κάππαρη και Fig Tree Bay, σημείο το οποίο θα ενισχύσει τις προσπάθειές για ένα πιο eco - friendly resort».

Ο Δήμος, προστίθεται «αποφάσισε ομόφωνα να εγκαταστήσει τις οικολογικές σταχτοδόχες ως την πιο οικονομικά αποδοτική και περιβαλλοντικά φιλική λύση. Τα κύρια οφέλη αυτής της ολιστικής λύσης είναι ότι βοηθά στην επίλυση του προβλήματος ρύπανσης των γοπών σε θάλασσες και ακτές, στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των αναγκών όλων των χρηστών της παραλίας (καπνιστών και μη), στην ασφάλεια των μικρών παιδιών καθώς και στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος».

Ο επισκέπτης καπνιστής «μπορεί να πάρει και να μεταφέρει μαζί του από το ειδικό σταντ ένα χωνί στην παραλία για να το χρησιμοποιήσει ως σταχτοδοχείο. Κατά την αποχώρηση του ο επισκέπτης επιστρέφει στο σημείο της σταχτοδόχου και αδειάζει το χωνί με τα αποτσίγαρα στον ειδικό κάδο και το επανατοποθετεί στο σταντ. Τα αποτσίγαρα κατά τακτά χρονικά διαστήματα συγκεντρώνονται, ζυγίζονται και στο τέλος της τουριστικής περιόδου καταγράφονται για να παρουσιαστούν στην ετήσια συνάντηση του Εθνικού Κριτή Γαλάζιας Σημαίας».
 
Στο δελτίο Τύπου ο Δήμος Παραλιμνίου εκφράζει «ευχαριστίες και συγχαρητήρια στην εταιρεία αναβάθμισης παραλιών F.A.R. Fusion Aset Recovery Ltd και το UpCycle.Club το οποίο στηρίζει το όραμα της δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης για την πρωτοβουλία της για την δράση αποφόρτισης των παραλιών από τα αποτσίγαρα».
 
Αναφέρεται ακόμα ότι «ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δράση θα επιχορηγηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Επιπλέον, η τοποθέτηση των συγκεκριμένων σταχτοδοχείων θα επεκταθεί και σε άλλες παραλίες του Δήμου, λόγω της συνεργασίας με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρου στα πλαίσια της περιβαλλοντικής καμπάνιας που θα υλοποιήσουν».

Ο Δήμος απευθύνει «παράκληση προς τους πολίτες να αγκαλιάσουν τη συγκεκριμένη δράση για την προστασία των παραλιών της περιοχής, μέσω της σωστής αξιοποίησης των οικολογικών σταχτοδοχείων.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.