Η ΣΕΚ αποδέχεται την πρόταση της Υπουργού Εργασίας για την ΑΤΑ

Η ΣΕΚ ανακοίνωσε ότι, ύστερα από σοβαρή μελέτη στα συλλογικά Σώματα της Συνομοσπονδίας, αποδέχεται την πρόταση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου για τη ρύθμιση της ΑΤΑ κατά την προσεχή τριετία 2018 - 2020.


  Την απόφαση της ΣΕΚ διαβίβασε στην κυρία Αιμιλιανίδου με σημερινή επιστολή του, ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Μάτσας, εκθειάζοντας το γεγονός ότι, μέσω της συναινετικής υπουργικής πρότασης, η ΑΤΑ επαναφέρεται χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς, συμβάλλοντας στη διατήρηση της εργατικής ειρήνης, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Επιπρόσθετα, η ΣΕΚ αναφέρει πως θεωρεί αναγκαία τη συνέχιση του κοινωνικού διαλόγου ώστε να επιτευχθεί οριστική ρύθμιση και αποτελεσματικότερη απόδοση της ΑΤΑ, στη βάση της φιλοσοφίας του θεσμού.
 
Διευκρινίζει ότι με βάση την υπουργική πρόταση, η οποία είναι μεταβατική και αφορά τα έτη 2018, 2019 και 2020 η ΑΤΑ θα καταβάλλεται μία φορά τον χρόνο υπό την προϋπόθεση ότι το β΄και γ΄τρίμηνο του προηγούμενου έτους θα υπάρχει θετικός ρυθμός ανάπτυξης και η απόδοση της θα ανέρχεται στο 50% της ετήσιας αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. 
 
Κατά τη ΣΕΚ, η πρόταση θεωρείται ως ιδιαίτερα σημαντική και επωφελής για τους εργαζόμενους, καθώς η  ΑΤΑ ενσωματώνεται στους βασικούς μισθούς και κατοχυρώνεται ότι σε περίπτωση αποπληθωρισμού, δηλαδή μείωση του δείκτη, δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε μείωση των μισθών λόγω ΑΤΑ.
 
Επίσης, όπως αναφέρεται, στην περίπτωση που η ΑΤΑ δεν θα παραχωρείται λόγω μη ύπαρξης θετικού ρυθμού ανάπτυξης στο β΄και γ΄τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αυτή θα παγοποιείται στο σημείο που έχει δοθεί και θα επανεκκινεί από το σημείο της παγοποίησης.
 
Η ΣΕΚ αναφέρει επίσης ότι συνεχίζεται ο κοινωνικός διάλογος, με στόχο την κατάληξη σε νέα ρύθμιση απόδοσης της ΑΤΑ με τη λήξη της παρούσας συμφωνίας, στη βάση της φιλοσοφίας της ΑΤΑ.
 
Η ΣΕΚ καταλήγει σημειώνοντας ότι μέχρι την επίτευξη νέας συμφωνίας συνεχίζουν να ισχύουν οι πρόνοιες της παρούσας συμφωνίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:51

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.