Πάφος:Εκδήλωση μνήμης στον Ελεύθερο Ραδιοσταθμό της Κύπρου

Το Ίδρυμα Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Νίκου Νικολαΐδη διοργάνωσε στην Πάφο εκδήλωση μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες της αντίστασης και τους αποβιώσαντες συντελεστές του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού που λειτούργησε κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο χώρο όπου λειτούργησε ο Ελεύθερος Ραδιοσταθμός , το εργαστήριο του πρώην τεχνικού του ΡΙΚ στην Πάφο Νίκου Νικολαΐδη. Από τον ιστορικό αυτό σταθμό είχε μεταδοθεί το ιστορικό διάγγελμα του Προέδρου Μακαρίου.

Η σεμνή τελετή περιελάμβανε τρισάγιο το οποίο  τέλεσε  ο Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος.  Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των αντιπρόσωπων Γιαννάκης Ομήρου, ένας από τους εκφωνητές του σταθμού, χαρακτήρισε αποκρουστική  και επαίσχυντη την σημερινή 43η επέτειο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974.

Το ταπεινό οχυρό της ελευθερίας, ο ελεύθερος ραδιοσταθμός της Κύπρου, συνέχισε,  υπήρξε φωνή αντίστασης και από τον σταθμό αυτό μεταδόθηκε το ιστορικό διάγγελμα του εθνάρχη Μακαρίου προς τον Κυπριακό λαό με το οποίο τον καλούσε σε αντίσταση για προάσπιση της δημοκρατίας και την αποτροπή της επικράτησης του ολοκληρωτισμού και της δικτατορίας στην Κύπρο. 

Η Δώρα Νικολαΐδη, σύζυγος του Νίκου Νικολαΐδη του τεχνικού που δημιούργησε τον σταθμό, θυμάται ότι ο σύζυγος της με την εκδήλωση του πραξικοπήματος άρχισε να στήνει αμέσως τον ερασιτεχνικό πομπό που διατηρούσε από το 1964 και ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί και κατά την περίοδο της τουρκανταρσίας.

Η κ. Νικολαΐδου ανέφερε ότι με την λειτουργία του σταθμού επικρατούσε ενθουσιασμός και στην περιοχή έσπευδε κόσμος από όλες τις γωνιές της επαρχίας ενθαρρύνοντας τους συντελεστές και βοηθώντας ο καθένας όπως μπορούσε. 

Η σεμνή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με  κατάθεση στεφάνων και ξενάγηση στον ιστορικό χώρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων αυτοκινήτων
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Ετοιμάζεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα η Τουρκία
05:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.