Το Υπ. Παιδείας για εισδοχή σε ΑΑΕΙ της Ελλάδας και κενή θέση εκπαιδευτικού στις Βρυξέλλες και στο Ναρέκ

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί φέτος για τους απόφοιτους κυπριακών σχολείων που έλαβαν μέρος στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 και διεκδικούν θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας για την κατηγορία Αλλοδαπών-Αλλογενών δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν, μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι οι οποίοι είναι απόφοιτοι σχολείου, εφόσον ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς των υποψηφίων δεν έχει την ελληνική καταγωγή και οι ίδιοι είναι υπήκοοι της χώρας στην οποία έχουν αποφοιτήσει.

Η αίτηση-μηχανογραφικό δελτίο για τα ΑΑΕΙ Ελλάδας πρέπει να υποβληθεί μόνο στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ) που θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Εξετάσεων στην Κύπρο ανά επαρχία.

Τα ΚΣΑ θα λειτουργήσουν από την Τετάρτη, 19 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο, 22 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 από τις 8:30 π.μ. – 2:30 μ.μ.

Οι φετινοί απόφοιτοι 2017 πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους στην επαρχία του σχολείου αποφοίτησής τους ενώ όλοι οι απόφοιτοι προηγούμενων χρόνων, που έλαβαν μέρος στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 και διεκδικούν θέσεις στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε οποιοδήποτε από τα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων.

Επίσης, «οι υποψήφιοι που θα χρειαστεί να εξουσιοδοτήσουν άλλα άτομα για υποβολή της αίτησης - μηχανογραφικού δελτίου θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων www.moec.gov.cy/ypexams για να εξασφαλίσουν και να συμπληρώσουν το έντυπο «εξουσιοδότησης» το οποίο και πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΣΑ κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Τα δικαιολογητικά που υποχρεούνται να παρουσιάσουν οι υποψήφιοι στα ΚΣΑ, κατά την υποβολή της αίτησης, είναι Δελτίο Ταυτότητας ή άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την Κυπριακή υπηκοότητα του υποψηφίου, Απολυτήριο Λυκείου/Τεχνικής Σχολής ή Αποδεικτικό απόλυσης.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σημειώνεται ότι «οι υποψήφιοι που χρειάζονται τις υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής για τη συμπλήρωση της αίτησής τους παρακαλούνται να απευθύνονται στα Κεντρικά Γραφεία της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ) στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (από τις 7:30 π.μ. – 3:00 μ.μ., κατά τις εργάσιμες μέρες) στο τηλέφωνο : 80002121.

Σε άλλη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης προχώρησε σε προκήρυξη θέσης φιλολόγου στο ευρωπαϊκό σχολείο «Βρυξέλλες ΙΙΙ».

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην προκήρυξη της θέσης και στους σχετικούς κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Σχολείων για προσωπικό που υπηρετεί στα Ευρωπαϊκά Σχολεία (Regulations for Members of the Seconded Staff of the European Schools).

Οι κανονισμοί αναρτήθηκαν στις 10 Ιουλίου 2017 στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp6022. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο τηλέφωνο : 22 800642.

Εξάλλου, η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοινώνει εκ νέου ότι δέχεται αιτήσεις από μόνιμους ή επί δοκιμασία εκπαιδευτικούς δημοτικής εκπαίδευσης για την παραχώρηση υπηρεσιών ενός (1) δασκάλου στο Αρμένικο Δημοτικό Σχολείο ΝΑΡΕΚ στη Λεμεσό (Οδός Βασίλη Μιχαηλίδη 16, Τ.Κ. 3026).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Γραφείο του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης (μέσω τηλεομοιότυπου στον αριθμό 22428277), μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017.

Η παραχώρηση υπηρεσιών θα είναι διάρκειας ενός σχολικού έτους (01/09/2017 – 31/08/2018), με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια. Διετής τουλάχιστον υπηρεσία σε μόνιμη θέση εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία, θα αποτελεί πλεονέκτημα.

Τέλος, σε άλλη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρεται ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνει το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο  «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία», με θέμα: «Χώροι, Λόγοι, Πρακτικές» που θα διεξαχθεί στις 28-29 Νοεμβρίου 2017, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:08

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.