Πρωτιά Πανεπιστημίου Κύπρου στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Πανευρωπαϊκή πρωτιά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην απορρόφηση κατ’ κεφαλή, ευρωπαϊκών κονδυλιών.

Ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανακοίνωσε στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, ότι την χρονιά 2016-17 εξασφαλίστηκαν προγράμματα ύψους 52 εκ. ευρώ από τα οποία ήδη εισπράχθηκαν τα 30 εκ. Ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Κύπρου, ανέρχεται στα 130 εκ. ευρώ από τα οποία τα 65 εκ. ευρώ, προέρχονται από ίδιους πόρους του πανεπιστημίου και τα 65 εκ. από κονδύλια του κράτους. Στόχος, επεσήμανε είναι να καταστεί οικονομικά αυτόνομο το Πανεπιστήμιο.
Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, αποδέσμευσε κονδύλια, δεσμευμένα κονδύλια που αφορούν κυρίως τα κτίρια και ηλεκτρονικά προγράμματα του πανεπιστημίου και δικαιωμάτων για άδειες λογισμικών.

Ο Αντιπρύτανης Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ανακοίνωσε ότι:

•    Μέχρι το τέλος του χρόνου θα παραδοθεί η βιβλιοθήκη, η οποία θα στοιχίσει 32 εκ. ευρώ.
•    Σε τρία χρόνια θα ολοκληρωθεί η πολυτεχνική σχολή με δαπάνη 55 εκ. ευρώ
•    Και η αντισεισμική αναβάθμιση της πρώην παιδαγωγικής ακαδημίας με δαπάνη 8,5 εκ. ευρώ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης, δήλωσε αναμένονται απαντήσεις από το Πανεπιστήμιο και ακολούθως θα αποσταλεί επιστολή αποδέσμευσης των κονδυλιών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, συζήτησε τα προβλήματα στις τεχνικές σχολές. Στόχος είναι να αυξηθούν οι μαθητές από το 20% στο 30%, στο σύνολο των μαθητών. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ποσοστό κυμαίνεται στο 40%.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου δήλωσε ότι υφιστάμενες τεχνικές σχολές αδυνατούν να δεχθούν μαθητές. Κάλεσε τα συναρμόδια Υπουργεία να καταθέσουν συνολική πρόταση για ανάπτυξη της τεχνικής εκπαίδευσης.

Πηγή: ΡΙΚ - Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:09

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου και θα αποδοθούν
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.