Θερινά δημόσια σχολεία της Λευκωσίας επισκέφτηκε ο Υπουργός Παιδείας

Με χαρούμενες φωνές και με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχθηκαν σήμερα τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, τα παιδιά που συμμετέχουν στο δημόσιο θερινό σχολείο στο Ε’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς.

Τον κ. Καδή υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σχολείου, Γιάννης Νάτσιος.

Σε συνομιλία του Υπουργού Παιδείας με τα παιδιά αυτά εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα μαθήματα της γυμναστικής, της μουσικής, της χειροτεχνίας, της αντιπτέρισης, της τέχνης , του χορού και της δημιουργικής απασχόλησης με τα παιχνίδια.

Βρήκαν επίσης την ευκαιρία να ζητήσουν από τον Υπουργό να προστεθούν στο πρόγραμμα των Θερινών Σχολείων το μπάσκετ, η μαγειρική, το τένις και ο νεροπόλεμος.

«Μου αρέσει να σας βλέπω να είστε χαμογελαστοί και να περνάτε όμορφα» απάντησε ο Υπουργός στα παιδιά προτρέποντάς τα, πριν κλείσει το θερινό σχολείο, να μοιραστούν με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους τις εμπειρίες τους και να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους «ώστε το θερινό σχολείο της επόμενης χρονιάς να γίνει ακόμα καλύτερο».

Ο κ. Καδής, μετά την έναρξη των δραστηριοτήτων, επισκέφτηκε διάφορες τάξεις για να δει τον τρόπο απασχόλησης των παιδιών.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της επίσκεψης, ο κ. Καδής είπε ότι σήμερα έκαναν μια περιδιάβαση σε Θερινά Δημόσια Σχολεία της Λευκωσίας και με ικανοποίηση βλέπουν ότι χρόνο με το χρόνο ο θεσμός βελτιώνεται.

«Ο θεσμός εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015 με 22 σχολεία, ενώ φέτος λειτουργούν 30 σχολεία, εκ των οποίων τα έξι είναι νηπιαγωγεία. Ο αριθμός των παιδιών που μετέχουν στα Θερινά Δημόσια Σχολεία ολοένα και αυξάνεται. Φτάσαμε φέτος τις 3.800 δηλώσεις συμμετοχής. Διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά και ευχάριστα, μέσα από μια πολύ μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων.  Τα παιδιά που συναντήσαμε σήμερα ήταν όλα χαμογελαστά. Αυτό δείχνει ότι περνούν ωραία, δημιουργικά και ότι απολαμβάνουν τη φοίτησή τους στο θερινό σχολείο, και αυτό είναι που έχει σημασία, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο», πρόσθεσε..

Ο κ. Καδής ευχαρίστησε τις διευθύνσεις των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στα θερινά δημόσια σχολεία και που απασχολούν με τόσο δημιουργικό και ελκυστικό τρόπο τα παιδιά και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο θεσμός των Θερινών Δημόσιων Σχολείων θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Καδής είπε ότι στη φετινή ιδιαιτερότητα ήταν η αύξηση των παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης που συμμετέχουν στα θερινά σχολεία, καταδεικνύοντας ότι τα Θερινά Δημόσια Σχολεία ικανοποιούν τις ανάγκες των οικογενειών αυτών των παιδιών.

«Έχουν δημιουργηθεί ειδικές μονάδες μέσα στα Θερινά Δημόσια Σχολεία αλλά αρκετά παιδιά συμμετέχουν και στις δραστηριότητες που γίνονται μέσα στις τάξεις και απασχολούνται δημιουργικά, όπως πρέπει να απασχολούνται τα παιδιά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.  Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις και εισηγήσεις των ίδιων των παιδιών, τις οποίες υποβάλλουν στα ειδικά σημεία που υπάρχουν σε κάθε σχολείο, αλλά και τις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών και των οργανωμένων γονιών που είναι πάντοτε δίπλα μας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για τις δραστηριότητες του θερινού σχολείου, ο κ. Καδής είπε ότι αφορούν τον αθλητισμό, τις τέχνες, τον χορό, τα εικαστικά, το θέατρο.

«Πρόκειται για μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων που θεωρώ ότι καλύπτουν τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού», ανέφερε.

Σε ερώτηση ως προς το πότε ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος του Θερινού Δημόσιου Σχολείου, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι ο κύκλος του φετινού θερινού σχολείου λήγει στις 28 Ιουλίου και αμέσως ξεκινά η οργάνωση των σχολείων για να υποδεχτούν εκ νέου τους μαθητές για την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αν θα επισκεφτεί και άλλα θερινά σχολείων άλλων πόλεων, ο κ. Καδής είπε ότι αν δοθεί η ευκαιρία θα γίνουν επισκέψεις και σε άλλα σχολεία.

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού επισκέπτονται σε καθημερινή βάση και παρακολουθούν το πώς εξελίσσεται η πορεία των θερινών δημόσιων σχολείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.