Μνημόσυνα πεσόντων έκρηξης Μαρί

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι θα τελεσθούν και φέτος τα ετήσια μνημόσυνα των 13 ηρώων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, στο Μαρί.



Οι επιμνημόσυνες τελετές για τους 13 ήρωες θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017 και ώρα 8:30 π.μ.

(1) Των Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη και Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους, από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στη Λεμεσό. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης.

(2) Του Πλοιάρχου Λάμπρου Λάμπρου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Κυριάκου, στο Κίτι. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Α. Τσιόλας.

(3) Του Επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους, από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στα Λατσιά. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέκος Μιχαηλίδης.

(4) Του Κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λεμεσό. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.

(5) Του Λοχία Βασίλη Κρόκου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, στη Λάρνακα. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτης Φωτίου.

(6) Του Λοχία Σπύρου Τταντή, από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στις Καμάρες Λάρνακας. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου.

(7) Του Λοχία Γιώργου Γιακουμή, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στο Κιβισίλι. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη.

(8) Του Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας.

(9) Του Υπαστυνόμου Ανδρέα Παπαδόπουλου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, στα Λειβάδια. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κύπρος Κυπριανού.

(10) Του Λοχία Αδάμου Αδάμου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανείου, στο Αλεθρικό. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσιφίνα Αντωνίου.


Η οικογένεια του Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου δεν επιθυμεί την παρουσία πολιτειακού αξιωματούχου και της Εθνικής Φρουράς στο μνημόσυνο των παιδιών τους.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 και ώρα 8:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στον χώρο της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.