Και τρίτο θύμα μετρά η Κύπρος από τον καύσωνα

Και τρίτο θύμα μετρά η Κύπρος από τον καύσωνα, αφού ακόμα μια γυναίκα  υπέκυψε από θερμοπληξία αργά χθες το βράδυ, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Πρόκειται για 71χρόνη με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, που νοσηλεύονταν από προχθές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΛ.

Συνολικά τα περιστατικά θερμοπληξίας, που καταγράφηκαν από το περασμένο Σάββατο, ανέβασαν τον αριθμό στα δέκα, εκ των οποίων τα τρία κατέληξαν.

Σημειώνεται ότι από τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έχουν χάσει τη ζωή τους άλλες δύο γυναίκες ηλικίας 75 και 60 χρονών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η γιατρός του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννα Γρηγορίου, ανέφερε ότι η 71χρονη εισήχθηκε στις 3 του μήνα στο ΓΝΛ με ψηλό πυρετό, ωστόσο, λόγω των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετώπιζε δεν τα κατάφερε.

Επίσης, είπε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμα δύο νέα περιστατικά, τα οποία σημείωσε νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Όπως πρόσθεσε η κ. Γρηγορίου το ένα αφορά 83χρονη γυναίκα από τη Λευκωσία με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και χρόνια προβλήματα υγείας, ενώ το άλλο αφορά 50χρονο, επίσης, με  βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ο οποίος εισήχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, με ψηλό πυρετό.

Εξάλλου, η κ. Γρηγορίου προέβη εκ νέου σε συστάσεις προς αντιμετώπιση του καύσωνα, λέγοντας ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών συστήνεται στο κοινό να αποφεύγει τη συχνή έκθεση στον ήλιο, όπως και την άσκοπη διακίνηση και τη βαριά σωματική άσκηση.

«Είναι σωστό», είπε, «να προτιμώνται σκιερά και δροσερά μέρη και να αποφεύγονται οι χώροι όπου επικρατεί συνωστισμός. Επίσης, να προτιμά το ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, αν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο».

Συστήνει ακόμα αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών, όπως λιπαρά, σοκολάτες και καρυκεύματα και προτίμηση στις ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς, λήψη αρκετών ποσοτήτων νερού και χρήση ανεμιστήρων ή συστημάτων κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα ειδικά κατά τις πιο ζεστές ώρες της μέρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:24

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.