Άλλες 8 ημέρες κράτησης για τους τρείς υπόπτους στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης για άλλες οκτώ ημέρες εναντίον των τριών υπόπτων που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης των Σέρβων εκτελεστών.


Η Αστυνομία διερευνά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Β, τα οποία διαπράχθηκαν κατά ή περί τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2016 στη Λευκωσία.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο εκ των ανακριτών της υπόθεσης, Ανώτερος Υπαστυνόμος Μάρκος Νικολεττής ανέγνωσε το περιεχόμενο του νέου αιτήματος με το ιστορικό της υπόθεσης, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο με αυτό που καταγράφεται στο πρώτο αίτημα προσωποκράτησης που υποβλήθηκε στις 23/6/2017, συν κάποια νέα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τότε μέχρι σήμερα.

Οι δύο εκ των τριών υπόπτων έφεραν, μέσω των δικηγόρων τους, ένσταση στο αίτημα ανανέωσης προσωποκράτησης τους, ενώ ο τρίτος ύποπτος δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση.

Το Δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις τους και έκρινε δικαιολογημένο το αίτημα της Αστυνομίας για περαιτέρω κράτηση τους για σκοπούς ολοκλήρωσης του ανακριτικού έργου που υπολείπεται, υιοθετώντας το επιχείρημα της Αστυνομίας πως σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι ενδεχομένως να καταστρέψουν μαρτυρία και τεκμήρια ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο φυγοδικίας για τους δύο εκ των τριών υπόπτων.

Όπως αναφέρθηκε, μέσα από τη μαρτυρία έχουν αποκαλυφθεί τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η προσωποκράτηση των υπόπτων και οι αστυνομικές ανακρίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Αστυνομία έχει λάβει μέχρι στιγμής 36 καταθέσεις και εξετάστηκαν ακόμη 22 πρόσωπα που σχετίζονται με τα γεγονότα της υπόθεσης.

Για την υπόθεση συνελήφθη πρόσφατα στο εξωτερικό ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο καταζητείτο και έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία έκδοσης του στην Κύπρο, ενώ καταζητούνται άλλα τέσσερα πρόσωπα.

Εναντίον των τριών προσώπων εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης ενώ για τον τέταρτο γίνονται ενέργειες μέσω του Δικοινοτικού Γραφείου Επαφής για τη σύλληψη του.

Την ίδια ώρα γίνονται εξετάσεις για εντοπισμό ακόμη τριών προσώπων που φαίνεται να ενέχονται στην υπόθεση, ενώ αναμένεται η εκτέλεση των δύο αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που στάλθηκαν στη Σερβία και την Ελλαδα.  

 Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης αναμένεται να γίνουν και άλλες έρευνες, να ανακριθούν και άλλα πρόσωπα και να ληφθούν πέραν των 40 νέων καταθέσεων από πρόσωπα που σχετίζονται με τους υπόπτους και την υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:27

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.